Een piano als logé bij archief en museum

0
28-07-2011
  • participatie
  • incubate
Regionaal Archief Tilburg en Stadsmuseum Tilburg krijgen in de week van 12 tot en met 18 september een bijzondere logé: een piano. Het project heet ´Play me, I´m yours´ en is een initiatief van Incubate een Tilburgs festival met internationale allure op het gebied van kunst en cultuur.

Onze pianologé mag overdag buiten staan, als het goed weer is. Hij mag bespeeld worden door uiteraard pianisten en musici. Of artiesten in spe zoals de studenten van Fontys Hogescholen voor de Kunsten of van Factorium Podiumkunsten. Het liefst willen we muzikanten die zich laten inspireren door onze prachtige cultuurhistorische collecties en verhalen.
Een rare combinatie wellicht: museum en archief. Maar of er muziek zit in het archief! Zoek maar eens in onze fotodatabank op het woord ´piano´. Van complete bladmuziek tot aan musicerende Tilburgers waaronder mannen, vrouwen, kinderen en zelfs een pianospelende Montessori-zuster. Muziekinstrumentenfabriek van Kessels mag uiteraard niet in dit rijtje ontbreken. Een andere inspiratiebron kan zijn: het verhaal van de kazerne. Want de locatie waarin archief en Stadsmuseum gehuisvest zijn, was vroeger onderdeel van de lancierskazerne die Koning Willem II liet bouwen. Wordt het militaire muziek of marsmuziek?
 

Voor degenen die minder met het archief hebben, maar wel trouw zijn aan de stad: wat dacht je ervan om het clublied van Willem II ten gehore te brengen of het Tilburgs Volkslied? Kortom, Regionaal Archief Tilburg en Stadsmuseum Tilburg zetten graag een piano voor je klaar. ´Play me, I´m yours!´

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag