Sloopdossiers

2
26-04-2011
  • onderzoek
  • sloopdossiers
  • reunie
  • huizenonderzoek
  • archief

Met zekere regelmaat worden er familie reünies georganiseerd. Het kan heel gezellig zijn om samen met je verwanten herinneringen op te halen aan bijvoorbeeld je kindertijd.
Soms kan een thema helpen om de dag nog meer inhoud te geven. Een poos geleden werd een reünie gehouden en elk gezin had de opdracht gekregen om informatie te verzamelen over het ouderlijk huis. Er was een bus gehuurd en de familie toerde een middag lang langs de huizen uit hun jeugd waar ieder gezin een verhaal vertelde.
Helaas was één van de panden afgebroken maar gelukkig bood het Regionaal Archief Tilburg uitkomst door middel van het sloopdossier.
Het archief van de Dienst Bouw- en Woningtoezicht van de Gemeente Tilburg,
1882 - 1984 toegangsnummer 76 : Het archief bestaat in hoofdzaak uit dossiers betreffende de sloop van diverse panden in Tilburg.
Het ene dossier wat uitgebreider dan het andere maar vaak bevat het een schat aan informatie. Originele bouwtekeningen zover ooit gemaakt, correspondentie met eigenaren en aantekeningen van ambtenaren.
Helaas is er niet van elk gesloopt pand een dergelijk dossier maar het loont zeker de moeite om eens door de adressenlijst heen te kijken als u op zoek bent naar informatie over een verdwenen huis
Mocht u een dossier uit archief 76 in willen zien dan moet u er rekening mee houden dat het archief in een extern depot staat. Dit betekent dat u vooraf het dossier aan moet vragen en moet rekenen op 5 dagen tijd tussen aanvraag en inzage.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag