Aandacht voor Sint Job vanuit Berkel Enschot

0
08-04-2011
  • Berkel-Enschot
  • Sint Job
  • parochie Sint Caecilia
  • film
  • bezoek
  • archief
Vanuit Berkel Enschot kwam het verzoek om archiefstukken te verfilmen uit het parochiearchief van Sint Caecilia. Elk jaar wordt op de eerste zondag na 10 mei een bedevaart gelopen naar Berkel Enschot, waar de bedevaartgangers een gebedje doen bij Sint Job in de Caeciliakerk. Sint Job is de heilige tegen de zweren en andere huidaandoeningen.

Dit jaar wordt de Sint Job viering opgeluisterd met een DVD waaraan de Heemkundekring De Kleine Meijerij, Stichting Sint Job, en Videoclub Berkel Enschot meewerken. In de collectie van Regionaal Archief Tilburg zit het archief van de parochie St. Caecilia, met daarin een aantal stukken die te maken hebben met Sint Job. De cameraploeg kwam deze filmen. Krantenartikelen, een uitgavenboekje van de kerk (met melding van aankoop van het beeld van Sint Job voor 40 gulden), brieven, beschrijvingen van de bedevaart (met melding van scharren, veel scharren, hét etenswaar dat bij de bedevaart hoort), alles werd op film gezet.
De DVD zal beschikbaar zijn op 15 mei 2011, als de eerst volgende Sint Job bedevaart gelopen gaat worden. Het is elk jaar een feest op het dorpsplein. Wie loopt er dit jaar mee?

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag