Bezoek uit Loon op Zand

0
01-04-2011
  • Regionaal Archief Tilburg
  • Loon op Zand
  • bezoek
Vier DIV medewerkers uit Loon op Zand kwamen op donderdag 31 maart op bezoek bij Regionaal Archief Tilburg om kennis te maken, informatie uit te wisselen en rondgeleid te worden door het gebouw van het archief. Loon op Zand is één van de twaalf gemeenten waarvoor Regionaal Archief Tilburg de archieven beheert. 
Arnout Graaf, Roeland de Barbanson, Marc Couvreur en Lesley Nijkamp kregen van gemeentarchivaris Yvonne Welings een digitale rondleiding: de fotodatabank Beeldonline, de genealogische databank met het eenvoudig inzien van akten, de Tijdmachine, het weblog met alle nieuwtjes, maar ook BREED, het digitale netwerk voor innovatieve informatiewerkers. Dit is een heel handig medium voor DIV-medewerkers om kennis uit te wisselen.

In het Onderzoekerscentrum lagen een aantal mooie archief stukken klaar zoals het oudste archiefstuk in de collectie: een charter van Loon op Zand uit 1269. Maar ook het wapen van Loon op Zand, een bouwtekening uit 1950 van het theehuis in de Efteling (gebouwd voor 10.000 gulden) en bouwtekeningen van het kasteel in Loon op Zand.
Dergelijke stukken zijn voor het bezoek altijd heel interessant, want het maakt de geschiedenis van hun gemeente ineens heel tastbaar. Maar ook voor de medewerkers van ons archief is het fantastisch dit materiaal in originele vorm te zien. Ons oudste archiefstuk zien wij ook niet elke dag!

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag