Regionaal Archief Tilburg wijzigt de openingstijden

1
15-02-2011
  • openingstijden
  • bezoek
openingstijdenVanaf 1 maart 2011 wijzigt Regionaal Archief Tilburg de openingstijden. Van vier dagen vrije toegang gaan we naar twee dagen vrije toegang: dinsdag en vrijdag. Op woensdag en donderdag gaan we niet dicht, maar focussen we ons meer op de digitale dienstverlening en op het ontvangen van (onderwijs)groepen en cursisten. Waarom we dit gaan doen, leggen we hieronder uit.

Fysieke en digitale bezoekers
Per jaar kent Regionaal Archief Tilburg vele bezoekers in het Onderzoekerscentrum en op de website. Algemeen geldt: iemand die aan de balie staat, wordt meteen geholpen. Digitaal zou dat ook moeten kunnen! De dienstverlening wordt nu gefocust op de circa 1.000 unieke bezoekers van het Onderzoekerscentrum. We doen minder voor de ruim 12.200 unieke website bezoekers. Hulp bij het zoeken in de ruim 2 miljoen records op de website is echter net zo nodig als hulp bij het zoeken in de fysieke archieven.

Digitale dienstverlening
Overheden, klanten, onderwijsinstellingen, iedereen wordt steeds digitaler. Regionaal Archief Tilburg wil daarom meer digitale dienstverlening aanbieden. Dit gaan we onder andere doen door met bezoekers van de website te chatten. Daarnaast gaat het archief een wiki gebruiken als publicatieplatform voor websitebezoekers en gaat daar ook actief in participeren. Digitale bezoekers krijgen zo snel, gericht en laagdrempelig antwoord.

Digitale toekomst van archieven
Het archief beheert de archieven van 12 gemeenten en een waterschap. Over een x aantal jaren dragen zij digitale archieven over. Regionaal Archief Tilburg wil een rol spelen in het toegankelijk maken van deze digitale archieven. Nú moet al begonnen worden met het ontwikkelen van expertise hierin. Daarnaast zijn we begonnen met het leveren van gedigitaliseerde dossiers aan gemeenten. Deze service wil het archief graag uitbreiden. De digitale bestanden kunnen in een later stadium voor alle bezoekers beschikbaar komen.

Introductiebijeenkomsten
Het archief ontvangt dagelijks nieuwe bezoekers die we wegwijs maken in het Onderzoekerscentrum. Op de dagen dat we niet vrij toegankelijk zijn, organiseren we speciaal voor hen introductiebijeenkomsten. Zo krijgen nieuwe bezoekers gericht uitleg over het archief en zien ze in korte tijd wat er mogelijk is.

Wat nog meer?
Bezoeken van onderwijsgroepen zullen vooral op woensdag en donderdag gaan plaatsvinden. Ook kunnen we op die dagen extra aandacht geven aan ingewikkelde onderzoeken. Onderzoekers die met deadlines te maken hebben of bezoekers die perse op dezelfde dag nog hun informatie moeten hebben, kunnen vanzelfsprekend ook terecht.

Hoewel we ons realiseren dat het wennen zal zijn aan de verminderde openingstijden, verwachten wij dat al deze mogelijkheden extra service bieden aan de vele bezoekers van Regionaal Archief Tilburg.

Lees er meer over op de website.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag