2010 - een terugblik naar gebruik van sociale media

0
31-12-2010
  • terugkijken
  • terugblik
  • jaaroverzicht
  • overzicht
  • Youtube
  • twitter
  • social media
  • 2010
Het is weer de tijd van het jaar om terug te kijken naar het afgelopen jaar 2010. Een jaaroverzicht van onze social media.

Op dit weblog verscheen bijna om de dag een blogpost en dat is een heel mooie prestatie! Een scala aan onderwerpen passeerden de revue. Dat illustreert dat het middel goed is voor het doel: alle aspecten van wat hier in een jaar gebeurt aan activiteiten en werkzaamheden vinden er een plaats. De bloggers schrijven het vanuit hun eigen ervaring en standpunt. Het weblog kreeg in 2010 ruim 23.000 bezoeken.
In 2011 blijft dit weblog bestaan. Een paar aparte projecten krijgen een eigen ingang via het tabbladmenu dat we deze week hebben toegevoegd.

Het YouTubekanaal van Regionaal Archief Tilburg bewees zijn nut. In 2010 kwamen er 27 nieuwe filmpjes bij en in totaal zijn de films ruim 33.500 keer bekeken. In twee eerdere posts (1 en 2) dit jaar schreef ik al over het succes van dit kanaal. Het is bijzonder stimulerend dat het zo goed bekeken wordt. In 2011 ook een blijverdje!

Regionaal Archief Tilburg heeft ook een account op Flickr. Daar beperkt het archief zich tot dusver tot het plaatsen van foto's van activiteiten, de cursusteksten paleografie en ander bronmateriaal dat we online willen (laten) gebruiken. Voor die doelen werkt het heel behoorlijk en de doelgroepen(o.a. cursisten en studenten) zijn blij met het beschikbare materiaal.

De communitysoftware van NING is in gebruik voor twee communitysites. Eentje voor de Charterbank (58 leden / 3500 bezoeken) en een voor Educatie (68 leden). Beiden zijn nog experimenteel. We willen er achter komen of dat instrument werkt om communicatie tussen deelnemers onderling en met Regionaal Archief Tilburg makkelijker te maken.

Twitteren doet het archief sinds 16 april 2009. Bijzonder actief zijn we daar niet. Tot op heden bestaan de tweets voornamelijk uit het doorsturen via RSS van nieuwe blogposts en activiteiten op YouTube. Heel passief gebruik dus. Voor 2011 staan er voor Twitter geen bijzondere activiteiten op de rol. De followanarchive dag van 12 november 2010 heeft niet veel aanwas opgeleverd. De Twitteraccount heeft inmiddels wel 340 volgers.

Tot slot nog de vermelding van het aparte weblog Kletskoppen en Zwarte Inkt. In 2010 is ook daar geblogd, iets wisselvalliger, maar nog steeds een mooi aantal van 23 blogposts. Ruim 3500 bezoekers bezochten dit weblog over oude recepten voor food en non-food.

Alle medewerkers van Regionaal Archief Tilburg gaan in 2011 opnieuw hun best doen om via alle kanalen onze bezoekers ten dienste te staan!

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag