Klik-klik bij de Brabant Collectie!

0
14-07-2010
  • Martien Coppens
  • fotowedstrijd
  • Brabant Collectie
In de afgelopen weken heeft een aantal medewerkers van Regionaal Archief Tilburg de Brabant Collectie bezocht. De Brabant-Collectie bestaat uit onder andere boeken, tijdschriften, prenten, kaarten, foto's en films, met als onderwerp voornamelijk het verleden van de Provincie Noord-Brabant. De collectie wordt beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg. Tijdens de bezoeken van het archief aan de Brabant Collectie werd ook een rondleiding door het depot gegeven, waar de uitgebreide collectie ligt opgeslagen.

In de collectie van de Brabant Collectie zit onder andere het werk van Martien Coppens (1908-1986), een Brabantse fotograaf die een indrukwekkend oeuvre naliet. Hij is voornamelijk bekend geworden met foto’s van eenvoudige Brabantse boerenfamilies. Tientallen fotoboeken stelde hij van zijn foto’s samen, hij nam deel aan exposities en organiseerde zelf ook enkele internationale fotoexposities. Dit alles met als gevolg dat hij momenteel tot de beste en meest belangrijke fotografen van Nederland gerekend wordt en als de beste fotograaf van Brabant beschouwd wordt.

Deze zomer staat de fotowedstrijd Klik-klik in het teken van Martien Coppens. De wedstrijd wordt georganiseerd door het Brabants en Eindhovens Dagblad in samenwerking met de Brabant Collectie. Klik-klik daagt amateurs en professionals uit om een eigentijdse kijk te geven op Coppens’ werk en het Brabant van nu. In de vijf thema´s portretten, boerenleven, natuur, architectuur en industrie zijn werken van Coppens te zien. Ingezonden werk moet ook binnen één van deze thema´s valllen. 

Elke twee weken besteden de kranten aandacht aan de wedstrijd. De inzendtermijn sluit 20 september, waarna een vakjury 25 foto's nomineert. Daaruit kiest het publiek de winnaars voor elk thema. De jury kiest uit alle nominaties één foto voor de vakprijs.
Benieuwd naar de foto´s die al zijn ingestuurd? De inzendingen van de eerste paar weken zijn op de website te zien (en ook daar zit mooi werk bij!)

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag