Footnote gebruikt Twitter en Facebook

0
15-10-2009
  • twitter
  • footnote
  • facebook
Sinds 5 minuten volg ik (Luud de Brouwer) Footnote via Twitter. Footnote is een website die zichzelf presenteert als : The place for original documents online.
Het is een geweldige website waar je als betalend lid je documenten en foto's kunt uploaden en vervolgens een variëteit aan mogelijkheden krijgt geboden waar je de vingers bij aflikt. Transcriptie is mogelijk. Zelfs met de mogelijkheid om delen van de tekst te markeren en dat stukje te vertalen of te voorzien van commentaar. Voor sommige archiefstukken is die functionaliteit zelfs gratis beschikbaar.
Je kunt documenten en foto's met elkaar verbinden en de waarde van verbindingen waarderen. Kortom: eigenlijk alles wat een archiefwebsite zou moeten hebben.

Deze website bewijst dat de techniek voorhanden is, dat mensen het snappen en dat het zo eenvoudig is dat mensen er ook voor willen betalen. Het is een voorbeeld voor ons om het archiefmateriaal dat we hebben, maar ook het materiaal dat in handen is van particulieren, met elkaar te verbinden. Ook verbindingen leggen tussen archiefmateriaal tussen archiefdiensten.

En hun Twitterservice geeft je updates: we just released a Black History Collection. There are some great African-American documents on it. http://go.footnote.com/blackhistory/

Footnote is ook actief op Facebook, blijkbaar al sinds januari 2007. Ze gebruiken sociale media en netwerken om hun klanten te bedienen en nieuwe klanten te bereiken.

Een website die navolging verdient.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag