ArchiefWiki - terminologie online beschikbaar

0
15-10-2009
  • terminologie
  • Archiefwiki
  • archief 2.0
Afgelopen maandag is tijdens de KVAN-studiedagen in Haarlem de ArchiefWiki ten doop gehouden door Tom Cobbaert en ondergetekende als vertegenwoordigers van de Archief 2.0 community. Het is deze community geweest die het initiatief tot de wiki heeft genomen.

De Archiefwiki is een vervanging van de Archiefterminologie zoals die al jarenlang door S@P in papieren vorm is uitgegeven. De Archiefwiki heeft als grote voordeel dat iedere archivaris en niet-archivaris die meent toevoegingen of opmerkingen te moeten maken, mee kan praten en denken. Op die manier blijft de terminologie up to date.
De Archiefwiki heeft daarnaast als voordeel dat er ook andere terminologieën zoals b.v. Remano een plaats kunnen krijgen. Ook een internationale component is mogelijk net zo goed als dat er plaats is voor regionale verschillen in gebruik van terminologie. Foto's kunnen de soms abstracte beschrijvingen ondersteunen.
Door de ArchiefWiki is de terminologie weer in handen gekomen van de gebruikers daarvan.

Wil je meedoen sluit je aan bij de Archiefwikigroep op Archief 2.0 community.
Gebruik de ArchiefWiki in je werk, maak er een snelkoppeling van. Een extra functionaliteit is de zoekmachine die als widget in elke website of weblog opgenomen kan worden waardoor je meteen in de terminolgie kunt zoeken.

Kortom: er is heel veel mogelijk voor zowel archivarissen als amateurs en gebruikers van websites van archiefdiensten als ze de gebruikte terminologie niet (helemaal) snappen.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag