Aanwinst - Archief in weer en wind

0
15-10-2009
  • weerman
  • weerarchief
  • weer
  • Kees de Bont
  • archief
weerberichtKees de Bont werd op 3 augustus 1931 in Tilburg geboren. Hij verzamelde sedert eind 1953 als hobby de weergegevens van Tilburg. Vele schriftjes schreef of tikte hij vol met aantekeningen. Aanvankelijk noteerde hij alleen gegevens over temperatuur en neerslag en wat bijzonderheden over de dag, maar later registreerde hij meer details zodat hij ook gemiddelden per dag, seizoen en per jaar kon berekenen.

Zijn hobby groeide uit tot een passie en hij kreeg meer bekendheid dankzij zijn weerpraatjes voor diverse lokale omroepen, zoals die van Alphen, Baarle-Nassau, Dongen en Geertruidenberg. In 2004 was hij al ruim 50 jaar als amateurweerman actief. Dit feit was voor Omroep Brabant aanleiding een 20 minuten durende televisiereportage te maken en uit te zenden.

Hierdoor vernam Regionaal Archief Tilburg van het bestaan van zijn weerarchief en in 2005 werd overeengekomen dat het archief na zijn dood naar het archief zou worden overgebracht. Na een kortstondig ziekbed is “Kiske” de Bont op 27 september 2008 overleden. Onlangs werd het archief door een neef van Kees de Bont overgedragen.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag