Widget - Digitaal Fotoalbum

0
16-05-2009
  • BeeldOnline
  • fotobank
  • beeldbank
  • widget
  • digitaal fotoalbum
Het is een jaar geleden dat de widget voor de fotobank BeeldOnline ter beschikking kwam voor het publiek. In dat jaar zijn er 450 mensen geweest die een fotoalbum hebben aangemaakt. Dat is meer dan 1 per dag. Ik durf dat een succes te noemen.
Als je iets dergelijks laat maken, dan weet je nooit of en hoeveel mensen het daadwerkelijk gaan gebruiken. Hiermee is duidelijk geworden dat onze bezoekers deze widget in ieder geval gebruiken.

Het loont de moeite om eens te gaan vragen of ze het ook als nuttig ervaren of waar ze het precies voor gebruiken. Enkele collega's van het Regionaal Archief Tilburg maken er dankbaar gebruik van om verzamelingen foto's aan te leggen uit onze collectie die ze telkens weer nodig hebben voor presentaties of andere werkzaamheden.
Het getal van gebruikers geeft ook geen indicatie over het aantal albums dat is aangemaakt. Je kunt meerdere albums maken. Hoeveel foto's in totaal gebruikt zijn, daarvan hebben we ook geen weet. Of op hoeveel websites nu de widget staat...
Kortom, er zijn nog wel verbeteringen te bedenken om de waarde van zo'n widget te kunnen beoordelen. Want laten we wel zijn, er zijn altijd mensen die gewoon wat proberen en er vervolgens niets meer mee doen, of die hun wachtwoord/gebruikersnaam vergeten zijn en een nieuwe account aanmaken.

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag