001348 - St. Josephstraat. Links schoorsteen van de Bekafabriek. In het huis rechts woonde o.a. Gustave Corneille Marie Gimbrère parapluiefabrikant, geboren in Dongen en in 1910 getrouwd met Henriëtte J.M. Lenglet. Zij was een zus van de auteur Willem Johan Marie (Jean) Lenglet, die onder het pseudoniem Ed de Nève o.a. het boek 'Bij ons op den Heuvel' schreef. Gimbrère verhuisde in 1918 met zijn gezin naar de Spoorlaan. Zijn buurman, woonachtig in het volgende huis was Dirk Pieter van Maren, drijfriemenfabrikant. - Foto's & Kaarten

St. Josephstraat. Links schoorsteen van de Bekafabriek. In het huis rechts woonde o.a. Gustave Corneille Marie Gimbrère parapluiefabrikant, geboren in Dongen en in 1910 getrouwd met Henriëtte J.M. Lenglet. Zij was een zus van de auteur Willem Johan Marie (Jean) Lenglet, die onder het pseudoniem Ed de Nève o.a. het boek 'Bij ons op den Heuvel' schreef. Gimbrère verhuisde in 1918 met zijn gezin naar de Spoorlaan. Zijn buurman, woonachtig in het volgende huis was Dirk Pieter van Maren, drijfriemenfabrikant.

Fotonummer["001348"]
PlaatsTilburg
Straat["Sint Josephstraat"]
Datering vanaf1900
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingSt. Josephstraat. Links schoorsteen van de Bekafabriek. In het huis rechts woonde o.a. Gustave Corneille Marie Gimbrère parapluiefabrikant, geboren in Dongen en in 1910 getrouwd met Henriëtte J.M. Lenglet. Zij was een zus van de auteur Willem Johan Marie (Jean) Lenglet, die onder het pseudoniem Ed de Nève o.a. het boek 'Bij ons op den Heuvel' schreef. Gimbrère verhuisde in 1918 met zijn gezin naar de Spoorlaan. Zijn buurman, woonachtig in het volgende huis was Dirk Pieter van Maren, drijfriemenfabrikant.
AnnotatieB.R. 1910-1920 5/177, idem 22/105 De paap van gramschap, p. 120.
Huisnummer126
Datum

001348 - St. Josephstraat. Links schoorsteen van de Bekafabriek. In het huis rechts woonde o.a. Gustave Corneille Marie Gimbrère parapluiefabrikant, geboren in Dongen en in 1910 getrouwd met Henriëtte J.M. Lenglet. Zij was een zus van de auteur Willem Johan Marie (Jean) Lenglet, die onder het pseudoniem Ed de Nève o.a. het boek 'Bij ons op den Heuvel' schreef. Gimbrère verhuisde in 1918 met zijn gezin naar de Spoorlaan. Zijn buurman, woonachtig in het volgende huis was Dirk Pieter van Maren, drijfriemenfabrikant.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag