Nieuw: zie nu zelf welke beelden je mag downloaden.

5
19-07-2022
 • fotoarchief
 • foto’s
 • fotobank
 • fotocollectie
 • foto
 • beeldbank

In de beeldbank van Regionaal Archief Tilburg kunnen bezoekers grasduinen door bijna 73.000 historische beelden. Dit wordt veelvuldig gedaan en we zien beelden uit onze collectie op diverse plekken terug. In boeken of de krant, op televisie, stroomkastjes, websites en social media. Van Facebook-groep tot Twitter draadje. Ook de nieuwe media weten oud beeld goed te gebruiken.

Omdat we een brede toepassing van de beeldcollectie toejuichen en van bezoekers hoorden dat het niet duidelijk was welke beelden gebruikt mochten worden, hebben we achter de schermen gewerkt een een nieuwe knop. Tot voor kort mochten foto's enkel gedownload worden voor persoonlijk gebruik. Waardoor voor iedere publicatie per e-mail een aanvraag moest worden ingediend. Dit omslachtige systeem is vanaf nu verleden tijd!  

Een nieuwe filter: downloadbaar 

Om de dienstverlening verder te verbeteren is de filter downloadbaar toegevoegd. Hiermee kunnen bezoekers in één oogopslag zien welke foto's vrij gebruikt mogen worden voor publicaties (in de breedste zin van het woord) en voor welke foto's beperkingen gelden.

Voor het gebruik van de beelden bestaan drie opties: 

 1. Downloadbaar: ja. Deze foto's mogen door iedereen voor alle doeleinden gebruikt worden. We stellen het uiteraard wel op prijs als de naam van de fotograaf (of maker) en collectie Regionaal Archief Tilburg bij de publicatie vermeld wordt. 

 1. Downloadbaar: op aanvraag. Deze beelden zijn in lage resolutie beschikbaar voor uitsluitend persoonlijk gebruik. Wil je dit beeld toch gebruiken voor een publicatie? Stuur dan even een berichtje naar beeldbank@regionaalarchieftilburg.nl onder vermelding van het fotonummer en het type publicatie. De afdeling Beeld en Geluid kijkt dan met je mee voor de mogelijkheden (aanwezig van dinsdag t/m vrijdag).  

 1. Dowloadbaar: nee. Helaas, deze beelden mogen vanwege auteursrechtelijke redenen niet gedownload worden. Gelukkig zijn ze wel te bekijken op de website.  

Dankzij deze nieuwe functie zijn beelden makkelijker en sneller te gebruiken. Kortom, leef je uit! En we worden nog steeds graag getipt over mooie publicaties én tag ons vooral in je social media berichten. Dat vinden we leuk! 

4 reacties

Reageren
 1. luud | Aug 23, 2022
  @Rob, @Emiel en @Paul Dank voor jullie reactie! Wij zijn er ook blij mee.
 2. paul | Aug 17, 2022
  echt een vooruitgang!
 3. Emiel | Jul 21, 2022
  Prima, bedankt!
 4. Rob | Jul 19, 2022
  Heel goed!

  Reageren

  Contact en informatie
  sluit Hulp nodig?
  We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
  Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

  sluit Online op dit moment
  chatOnline -
  Stel een vraag