604447 - Schilderij. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Louis Albert Lansdorp; werd geboren op 15 juli 1921 in Semarang (Nederlands Indië) en overleed op 5 september 1944 in Arnhem. Alhoewel Loek Lansberg zijn illegale activiteiten begon met het verstrekken van valse persoonsbewijzen aan onderduikers en het verspreiden van illegale lectuur, voelde hij zich meer aangetrokken tot de gewapende actie. Hij kreeg een geheime militaire opleiding in Deurne en sloot zich aan bij een knokploeg, die haar hoofdkwartier had in de boerderij 'De Zwarte Plak'' in America (Peel). Hij hield zich onder andere bezig met hulp aan de geallieerde piloten, het doorsnijden van Duitse telefoon kabels, transport van munitie, spionage en het laten ontsporen van treinen. Zijn laatste verzetsdaad was een poging om in Putten dr. Hemelrijk, rector van het gymnasium in Alkmaar, te bevrijden. Hij werd daarbij gearresteerd op 3 september 1944. Twee dagen later werd hij gefusilleerd in Arnhem. - Foto's & Kaarten

Schilderij. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Louis Albert Lansdorp; werd geboren op 15 juli 1921 in Semarang (Nederlands Indië) en overleed op 5 september 1944 in Arnhem. Alhoewel Loek Lansberg zijn illegale activiteiten begon met het verstrekken van valse persoonsbewijzen aan onderduikers en het verspreiden van illegale lectuur, voelde hij zich meer aangetrokken tot de gewapende actie. Hij kreeg een geheime militaire opleiding in Deurne en sloot zich aan bij een knokploeg, die haar hoofdkwartier had in de boerderij 'De Zwarte Plak'' in America (Peel). Hij hield zich onder andere bezig met hulp aan de geallieerde piloten, het doorsnijden van Duitse telefoon kabels, transport van munitie, spionage en het laten ontsporen van treinen. Zijn laatste verzetsdaad was een poging om in Putten dr. Hemelrijk, rector van het gymnasium in Alkmaar, te bevrijden. Hij werd daarbij gearresteerd op 3 september 1944. Twee dagen later werd hij gefusilleerd in Arnhem.

DownloadbaarOp aanvraag
Fotonummer["604447"]
Plaats(en)Tilburg
Straat["Heuvel"]
Datering vanaf1945
Uiterlijke vormfoto
Uitgebreide omschrijvingSchilderij. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Louis Albert Lansdorp; werd geboren op 15 juli 1921 in Semarang (Nederlands Indië) en overleed op 5 september 1944 in Arnhem. Alhoewel Loek Lansberg zijn illegale activiteiten begon met het verstrekken van valse persoonsbewijzen aan onderduikers en het verspreiden van illegale lectuur, voelde hij zich meer aangetrokken tot de gewapende actie. Hij kreeg een geheime militaire opleiding in Deurne en sloot zich aan bij een knokploeg, die haar hoofdkwartier had in de boerderij 'De Zwarte Plak'' in America (Peel). Hij hield zich onder andere bezig met hulp aan de geallieerde piloten, het doorsnijden van Duitse telefoon kabels, transport van munitie, spionage en het laten ontsporen van treinen. Zijn laatste verzetsdaad was een poging om in Putten dr. Hemelrijk, rector van het gymnasium in Alkmaar, te bevrijden. Hij werd daarbij gearresteerd op 3 september 1944. Twee dagen later werd hij gefusilleerd in Arnhem.
Annotatiezie ook: 'Het Leven gebroken'' door Ad de Beer en Gerrit Kobes, pag. 99
Huisnummer24
Datum

604447 - Schilderij. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Louis Albert Lansdorp; werd geboren op 15 juli 1921 in Semarang (Nederlands Indië) en overleed op 5 september 1944 in Arnhem. 
Alhoewel Loek Lansberg zijn illegale activiteiten begon met het verstrekken van valse persoonsbewijzen aan onderduikers en het verspreiden van illegale lectuur, voelde hij zich meer aangetrokken tot de gewapende actie. Hij kreeg een geheime militaire opleiding in Deurne en sloot zich aan bij een knokploeg, die haar hoofdkwartier had in de boerderij 'De Zwarte Plak'' in America (Peel). Hij hield zich onder andere bezig met hulp aan de geallieerde piloten, het doorsnijden van Duitse  telefoon kabels, transport van munitie, spionage en het laten ontsporen van treinen. Zijn laatste verzetsdaad was een poging om in Putten dr. Hemelrijk, rector van het gymnasium in Alkmaar, te bevrijden. Hij werd daarbij gearresteerd op 3 september 1944. Twee dagen later werd hij gefusilleerd in Arnhem.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag