052105 - Onderwijs. Redenaarsvereniging Johannes Chrysostomus. In de vierde eeuw leefde in Klein Azië een man die bisschop was van Constantinopel, het huidige Istanbul. Zijn naam is Johannes Chrysostomus wat "gouden mond" en bijnaam omdat hij zo mooi kon preken. de foto werd genomen bij café Kras aan de Heuvel. Na de afbraak van café Kras verhuisde de vereniging naar de achterzaal van café Hoogardie aan de Gasthuisring. Op de foto ziet men Tilburgers die de welsprekendheid beoefenen in verenigingsverband. Geheel rechts de heer L. Schenkels, woonachtig in de Boomstraat die de vereniging heeft opgericht. Hij was de spil van de vereniging. Hij verzorgde de instructies, gaf voorbeeld redevoeringen, corrigeerde de sprekers en beoordeelde de examens. Deze bestond uit een spreekbeurt van twee minuten over een willekeurig onderwerp. Links van L. Schenkels de heer Rochus de Vries, sigarenhandelaar. Geheel achteraan rechts de heer Jan van Loon, douanier en later marktkoopman. Hij was voorzitter van de bond van marktkooplui. Op de voorste rij vierde van links (met bril) Jan Maas. Hij is herkent op de foto door zijn zoon Ton Maas. Jan Maas was "gewoon" magazijnbediende en medewerker van de afdeling expeditie bij de koninklijke Lederfabriek in Oisterwijk.Wil van Riel uit Rijen herkent zijn schoonvader Pierre Spijker. Hij is de tweede man links op de eerste rij. Hij was ruim 40 jaar boekhouder en personeelschef bij wollenstoffenfabriek Aelen aan de Elzenstraat. Op haar beurt herkent Betsie Korremans (nu 84 jaar) haar man Korremans op de bovenste rij derde van links. Hij was vertegenwoordiger van een Enschedese fabrikant van textiel. Mogelijk is de vereniging Chrysostomus na de veranderingen in de Katholieke Kerk opgegaan in de vereniging tot Bevordering van Welsprekendheid John F. Kennedy. - Foto's & Kaarten

Onderwijs. Redenaarsvereniging Johannes Chrysostomus. In de vierde eeuw leefde in Klein Azië een man die bisschop was van Constantinopel, het huidige Istanbul. Zijn naam is Johannes Chrysostomus wat "gouden mond" en bijnaam omdat hij zo mooi kon preken. de foto werd genomen bij café Kras aan de Heuvel. Na de afbraak van café Kras verhuisde de vereniging naar de achterzaal van café Hoogardie aan de Gasthuisring. Op de foto ziet men Tilburgers die de welsprekendheid beoefenen in verenigingsverband. Geheel rechts de heer L. Schenkels, woonachtig in de Boomstraat die de vereniging heeft opgericht. Hij was de spil van de vereniging. Hij verzorgde de instructies, gaf voorbeeld redevoeringen, corrigeerde de sprekers en beoordeelde de examens. Deze bestond uit een spreekbeurt van twee minuten over een willekeurig onderwerp. Links van L. Schenkels de heer Rochus de Vries, sigarenhandelaar. Geheel achteraan rechts de heer Jan van Loon, douanier en later marktkoopman. Hij was voorzitter van de bond van marktkooplui. Op de voorste rij vierde van links (met bril) Jan Maas. Hij is herkent op de foto door zijn zoon Ton Maas. Jan Maas was "gewoon" magazijnbediende en medewerker van de afdeling expeditie bij de koninklijke Lederfabriek in Oisterwijk.Wil van Riel uit Rijen herkent zijn schoonvader Pierre Spijker. Hij is de tweede man links op de eerste rij. Hij was ruim 40 jaar boekhouder en personeelschef bij wollenstoffenfabriek Aelen aan de Elzenstraat. Op haar beurt herkent Betsie Korremans (nu 84 jaar) haar man Korremans op de bovenste rij derde van links. Hij was vertegenwoordiger van een Enschedese fabrikant van textiel. Mogelijk is de vereniging Chrysostomus na de veranderingen in de Katholieke Kerk opgegaan in de vereniging tot Bevordering van Welsprekendheid John F. Kennedy.

DownloadbaarSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
FotonummerSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Plaats(en)System.Collections.Generic.List`1[System.String]
StraatSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
WijkSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datering vanafSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uiterlijke vormSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uitgebreide omschrijvingSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
AnnotatieSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datum

052105 - Onderwijs. Redenaarsvereniging Johannes Chrysostomus. In de vierde eeuw leefde in Klein Azië een man die bisschop was van Constantinopel, het huidige Istanbul. Zijn naam is Johannes Chrysostomus wat "gouden mond" en bijnaam omdat hij zo mooi kon preken. de foto werd genomen bij café Kras aan de Heuvel. Na de afbraak van café Kras verhuisde de vereniging naar de achterzaal van café Hoogardie aan de Gasthuisring. Op de foto ziet men Tilburgers die de welsprekendheid beoefenen in verenigingsverband. Geheel rechts de heer L. Schenkels, woonachtig in de Boomstraat die de vereniging heeft opgericht. Hij was de spil van de vereniging. Hij verzorgde de instructies, gaf voorbeeld redevoeringen, corrigeerde de sprekers en beoordeelde de examens. Deze bestond uit een spreekbeurt van twee minuten over een willekeurig onderwerp. Links van L. Schenkels de heer Rochus de Vries, sigarenhandelaar. Geheel achteraan rechts de heer Jan van Loon, douanier en later marktkoopman. Hij was voorzitter van de bond van marktkooplui. Op de voorste rij vierde van links (met bril) Jan Maas. Hij is herkent op de foto door zijn zoon Ton Maas. Jan Maas was "gewoon" magazijnbediende en medewerker van de afdeling expeditie bij de koninklijke Lederfabriek in Oisterwijk.Wil van Riel uit Rijen herkent zijn schoonvader Pierre Spijker. Hij is de tweede man links op de eerste rij. Hij was ruim 40 jaar boekhouder en personeelschef bij wollenstoffenfabriek Aelen aan de Elzenstraat. Op haar beurt herkent Betsie Korremans (nu 84 jaar) haar man Korremans op de bovenste rij derde van links. Hij was vertegenwoordiger van een Enschedese fabrikant van textiel. Mogelijk is de vereniging Chrysostomus na de veranderingen in de Katholieke Kerk opgegaan in de vereniging tot Bevordering van Welsprekendheid John F. Kennedy.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag