038797 - Volt. Sport en ontspanning. Korfbal. Foto is gemaakt ter gelegenhei van het afscheid van Ir. Kuijlaars in december 1925. De korfbalvereniging Volt was aanvankelijk een onderafdeling van de gymnastiekvereniging en door haar opgericht. Omdat de gymnastiekvereniging zoveel afdelingen kende werd het, door de grote groei, voor het bestuur steeds moeilijker elke tak van sport te dienen en te adviseren. Daarom werd in de jaren 1957-1958 besloten elke afdeling een eigen zelfstandigheid te geven. De locatie is de Groenstraat nabij het Transvaalplein, later bebouwd. De persoon in normaal costuum is de trainer Dhr. Willem van Brunschot. Tijdens de 2e wereldoorlog verhuisde men naar de Delmerweg en in 1962 naar het Voltsportcomplex aan de Ezelvense Akkers aan de Jan Truijenlaan in de wijk Groenewoud waar nu woningen staan. De vereniging bestaat nog maar is opgegaan in K.V.Tilburg. - Foto's & Kaarten

Volt. Sport en ontspanning. Korfbal. Foto is gemaakt ter gelegenhei van het afscheid van Ir. Kuijlaars in december 1925. De korfbalvereniging Volt was aanvankelijk een onderafdeling van de gymnastiekvereniging en door haar opgericht. Omdat de gymnastiekvereniging zoveel afdelingen kende werd het, door de grote groei, voor het bestuur steeds moeilijker elke tak van sport te dienen en te adviseren. Daarom werd in de jaren 1957-1958 besloten elke afdeling een eigen zelfstandigheid te geven. De locatie is de Groenstraat nabij het Transvaalplein, later bebouwd. De persoon in normaal costuum is de trainer Dhr. Willem van Brunschot. Tijdens de 2e wereldoorlog verhuisde men naar de Delmerweg en in 1962 naar het Voltsportcomplex aan de Ezelvense Akkers aan de Jan Truijenlaan in de wijk Groenewoud waar nu woningen staan. De vereniging bestaat nog maar is opgegaan in K.V.Tilburg.

Fotonummer["038797"]
PlaatsTilburg
Straat["Voltstraat"]
Datering vanaf01-12-1925
FotograafNN
HerkomstVoltarchief
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingVolt. Sport en ontspanning. Korfbal. Foto is gemaakt ter gelegenhei van het afscheid van Ir. Kuijlaars in december 1925. De korfbalvereniging Volt was aanvankelijk een onderafdeling van de gymnastiekvereniging en door haar opgericht. Omdat de gymnastiekvereniging zoveel afdelingen kende werd het, door de grote groei, voor het bestuur steeds moeilijker elke tak van sport te dienen en te adviseren. Daarom werd in de jaren 1957-1958 besloten elke afdeling een eigen zelfstandigheid te geven. De locatie is de Groenstraat nabij het Transvaalplein, later bebouwd. De persoon in normaal costuum is de trainer Dhr. Willem van Brunschot. Tijdens de 2e wereldoorlog verhuisde men naar de Delmerweg en in 1962 naar het Voltsportcomplex aan de Ezelvense Akkers aan de Jan Truijenlaan in de wijk Groenewoud waar nu woningen staan. De vereniging bestaat nog maar is opgegaan in K.V.Tilburg.
Datum

038797 - Volt. Sport en ontspanning.  Korfbal. Foto is gemaakt ter gelegenhei van het afscheid van Ir. Kuijlaars in december 1925. De korfbalvereniging Volt was aanvankelijk een onderafdeling van de gymnastiekvereniging en door haar opgericht. Omdat de gymnastiekvereniging zoveel afdelingen kende werd het, door de grote groei, voor het bestuur steeds moeilijker elke tak van sport te dienen en te adviseren. Daarom werd in de jaren 1957-1958 besloten elke afdeling een eigen zelfstandigheid te geven. De locatie is de Groenstraat nabij het Transvaalplein, later bebouwd. De persoon in normaal costuum is de trainer Dhr. Willem van Brunschot. Tijdens de 2e wereldoorlog verhuisde men naar de Delmerweg en in 1962 naar het Voltsportcomplex aan de Ezelvense Akkers aan de Jan Truijenlaan in de wijk Groenewoud waar nu woningen staan. De vereniging bestaat nog maar is opgegaan in K.V.Tilburg.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag