053547 - Militair. Mobilisatie. 1914-1918. De Grensweg vlakbij Baarle-Brug, op de grens tussen Wortel-Kolonie (gemeente Hoogstraten) en Castelré (gemeente Baarle-Nassau). De 'ijzeren draad' (ook wel dodendraad genoemd) werd in de Eerste Wereldoorlog gespannen langs de gehele Nederlands-Belgische grens om deze te beveiligen en zodoende de vlucht en smokkel naar Nederland te belemmeren. - Foto's & Kaarten

Militair. Mobilisatie. 1914-1918. De Grensweg vlakbij Baarle-Brug, op de grens tussen Wortel-Kolonie (gemeente Hoogstraten) en Castelré (gemeente Baarle-Nassau). De 'ijzeren draad' (ook wel dodendraad genoemd) werd in de Eerste Wereldoorlog gespannen langs de gehele Nederlands-Belgische grens om deze te beveiligen en zodoende de vlucht en smokkel naar Nederland te belemmeren.

Fotonummer["053547"]
PlaatsBaarle-Nassau
Datering vanaf1918
Fotograafniet bekend
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingMilitair. Mobilisatie. 1914-1918. De Grensweg vlakbij Baarle-Brug, op de grens tussen Wortel-Kolonie (gemeente Hoogstraten) en Castelré (gemeente Baarle-Nassau). De 'ijzeren draad' (ook wel dodendraad genoemd) werd in de Eerste Wereldoorlog gespannen langs de gehele Nederlands-Belgische grens om deze te beveiligen en zodoende de vlucht en smokkel naar Nederland te belemmeren.
Annotatie"Tilburg" 2003. 3 p. 76; Tax 1992 p. 57; 2018: Dodendraadproject Verhalis
Datum

053547 - Militair. Mobilisatie. 1914-1918. De Grensweg vlakbij Baarle-Brug, op de grens tussen Wortel-Kolonie (gemeente Hoogstraten) en Castelré (gemeente Baarle-Nassau). De 'ijzeren draad' (ook wel dodendraad genoemd) werd in de Eerste Wereldoorlog gespannen langs de gehele Nederlands-Belgische grens om deze te beveiligen en zodoende de vlucht en smokkel naar Nederland te belemmeren.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag