052939 - Jeugdorganisaties. Scouting. De scoutinggroep Petrus Canisius (parochie Korvel) gefotograffeerd bij de oprichting. In het midden kapelaan Van Kemenade. De groep werd opgericht door kapelaan van Kemenade van de parochie Korvel, die belast was met de jeugdzaken in de parochie. Later werd hij pastoor van Liessel, De oprichting kwam tot stand in 1937 en in 1938 werden de eerste leden geinstalleerd. Als leiders van de verkenners werden de vaandrigs Ed de Grood en L. v.d. Besselaar aangetrokken. De dames Jansen en Van de Bijl kregen de leiding over de welpen. De verkenners werden ondergebracht in het parochiehuis, de welpen op de bovenverdieping van het huis dat stond voor het parochiehuis. In de oorlog werd de groep ontbonden, maar om de onderlinge contacten te behouden werd gestart met een soort turngroep, maar dit werd geen succes. Vaandrig Ed de Grood kwam nu met een plan om onder geleide aan zelfvorming te doen, waarbij de oude gilden model stonden.Zo kwam het St. Paulusgilde tot stand met als voornaamste activiteit het organiseren van zomerkampen o.a. in 1942 naar Malden en in 1943 naar Overasselt. De tocht naar Malden stond onder leiding van "vader Alcuin"(kapelaan van Kemenade) en deken Charlemagne (E.M. de Grood). Na de bevrijding werd het St. Paulusgilde ontbonden en ging de scoutinggroep Petrus Canisius weer van start. Op 27 mei 1962 werd het zilveren bestaansfeest van de groep gevierd (zie N.T.C. 24 en 28 mei 1962) - Foto's & Kaarten

Jeugdorganisaties. Scouting. De scoutinggroep Petrus Canisius (parochie Korvel) gefotograffeerd bij de oprichting. In het midden kapelaan Van Kemenade. De groep werd opgericht door kapelaan van Kemenade van de parochie Korvel, die belast was met de jeugdzaken in de parochie. Later werd hij pastoor van Liessel, De oprichting kwam tot stand in 1937 en in 1938 werden de eerste leden geinstalleerd. Als leiders van de verkenners werden de vaandrigs Ed de Grood en L. v.d. Besselaar aangetrokken. De dames Jansen en Van de Bijl kregen de leiding over de welpen. De verkenners werden ondergebracht in het parochiehuis, de welpen op de bovenverdieping van het huis dat stond voor het parochiehuis. In de oorlog werd de groep ontbonden, maar om de onderlinge contacten te behouden werd gestart met een soort turngroep, maar dit werd geen succes. Vaandrig Ed de Grood kwam nu met een plan om onder geleide aan zelfvorming te doen, waarbij de oude gilden model stonden.Zo kwam het St. Paulusgilde tot stand met als voornaamste activiteit het organiseren van zomerkampen o.a. in 1942 naar Malden en in 1943 naar Overasselt. De tocht naar Malden stond onder leiding van "vader Alcuin"(kapelaan van Kemenade) en deken Charlemagne (E.M. de Grood). Na de bevrijding werd het St. Paulusgilde ontbonden en ging de scoutinggroep Petrus Canisius weer van start. Op 27 mei 1962 werd het zilveren bestaansfeest van de groep gevierd (zie N.T.C. 24 en 28 mei 1962)

DownloadbaarSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
FotonummerSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Plaats(en)System.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datering vanafSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
FotograafSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uiterlijke vormSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uitgebreide omschrijvingSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datum

052939 - Jeugdorganisaties. Scouting. De scoutinggroep Petrus Canisius (parochie Korvel) gefotograffeerd bij de oprichting. In het midden kapelaan Van Kemenade. De groep werd opgericht door kapelaan van Kemenade van de parochie Korvel, die belast was met de jeugdzaken in de parochie. Later werd hij pastoor van Liessel, De oprichting kwam tot stand in 1937 en in 1938 werden de eerste leden geinstalleerd. Als leiders van de verkenners werden de vaandrigs Ed de Grood en L. v.d. Besselaar aangetrokken. De dames Jansen en Van de Bijl kregen de leiding over de welpen. De verkenners werden ondergebracht in het parochiehuis, de welpen op de bovenverdieping van het huis dat stond voor het parochiehuis. In de oorlog werd de groep ontbonden, maar om de onderlinge contacten te behouden werd gestart met een soort turngroep, maar dit werd geen succes. Vaandrig Ed de Grood kwam nu met een plan om onder geleide aan zelfvorming te doen, waarbij de oude gilden model stonden.Zo kwam het St. Paulusgilde tot stand met als voornaamste activiteit het organiseren van zomerkampen o.a. in 1942 naar Malden en in 1943 naar Overasselt. De tocht naar Malden stond onder leiding van "vader Alcuin"(kapelaan van Kemenade) en deken Charlemagne (E.M. de Grood). Na de bevrijding werd het St. Paulusgilde ontbonden en ging de scoutinggroep Petrus Canisius weer van start. Op 27 mei 1962 werd het zilveren bestaansfeest van de groep gevierd (zie N.T.C. 24 en 28 mei 1962)
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag