046343 - De Kerkstraat, volgens het opschrift op deze ansichtkaart nog "de Ketsheuvel" genaamd. Rechts de boerderij van de familie Bruers, gesloopt door Jan Michiel Bruers rond 1932. Aan het einde van de 17e eeuw bevond zich op deze plaats de bierbrouwerij van Maria van Dijck, de weduwe van Jan van Heijst. Haar erfgenamen verkochten het pand in 1719 aan koopman Cornelis van der Heijden. Het wordt dan omschreven als; "een huijs, brouwhuijs ende huijsinge waerin den olijmolen staet". Na Verheijden woonde er Martinus Ockers, brouwer voor eigen gebruik. Zijn opvolgers waren Jan Ockers en armmeester Arnoldus Moonen. De laatste verkocht het pand in 1769 als "huijs met stal, schuer en schapenhof met de gerechtigheijt in brouwerije en olijmolen van outs daertoe behoorende" aan Abraham van Velsen, getrouwd met de Tilburgse schependochter Catharina Goverdina Bles. Tussen 1781 en 1798 zijn de gebouwen eigendom geworden van de familie Bruers. Links de woning van textielfabrikant G. van Besouw, gebouwd rond 1880. Ter plaatse stond voorheen het "Hooghuijs". - Foto's & Kaarten

De Kerkstraat, volgens het opschrift op deze ansichtkaart nog "de Ketsheuvel" genaamd. Rechts de boerderij van de familie Bruers, gesloopt door Jan Michiel Bruers rond 1932. Aan het einde van de 17e eeuw bevond zich op deze plaats de bierbrouwerij van Maria van Dijck, de weduwe van Jan van Heijst. Haar erfgenamen verkochten het pand in 1719 aan koopman Cornelis van der Heijden. Het wordt dan omschreven als; "een huijs, brouwhuijs ende huijsinge waerin den olijmolen staet". Na Verheijden woonde er Martinus Ockers, brouwer voor eigen gebruik. Zijn opvolgers waren Jan Ockers en armmeester Arnoldus Moonen. De laatste verkocht het pand in 1769 als "huijs met stal, schuer en schapenhof met de gerechtigheijt in brouwerije en olijmolen van outs daertoe behoorende" aan Abraham van Velsen, getrouwd met de Tilburgse schependochter Catharina Goverdina Bles. Tussen 1781 en 1798 zijn de gebouwen eigendom geworden van de familie Bruers. Links de woning van textielfabrikant G. van Besouw, gebouwd rond 1880. Ter plaatse stond voorheen het "Hooghuijs".

DownloadbaarSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
FotonummerSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Plaats(en)System.Collections.Generic.List`1[System.String]
StraatSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datering vanafSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uiterlijke vormSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uitgebreide omschrijvingSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
AnnotatieSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datum

046343 - De Kerkstraat, volgens het opschrift op deze ansichtkaart nog "de Ketsheuvel" genaamd. Rechts de boerderij van de familie Bruers, gesloopt door Jan Michiel Bruers rond 1932. Aan het einde van de 17e eeuw bevond zich op deze plaats de bierbrouwerij van Maria van Dijck, de weduwe van Jan van Heijst. Haar erfgenamen verkochten het pand in 1719 aan koopman Cornelis van der Heijden. Het wordt dan omschreven als; "een huijs, brouwhuijs ende huijsinge waerin den olijmolen staet". Na Verheijden woonde er Martinus Ockers, brouwer voor eigen gebruik. Zijn opvolgers waren Jan Ockers en armmeester Arnoldus Moonen. De laatste verkocht het pand in 1769 als "huijs met stal, schuer en schapenhof met de gerechtigheijt in brouwerije en olijmolen van outs daertoe behoorende" aan Abraham van Velsen, getrouwd met de Tilburgse schependochter Catharina Goverdina Bles. Tussen 1781 en 1798 zijn de gebouwen eigendom geworden van de familie Bruers. Links de woning van textielfabrikant G. van Besouw, gebouwd rond 1880. Ter plaatse stond voorheen het "Hooghuijs".
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag