650906 - Familie Gersons. De twee zoontjes Gersons. Links Frits en rechts Hans, de oudste. De baby is Els Rutten. In de herfst van 1943 werden Hans en Frits opgepakt door de Duitsers, samen met hun ouders. Een straatvriendje van de jongens, de enige ooggetuige, heeft gezien dat zij op een middag in een open vrachtwagen stapten met hun ouders terwijl een van de jongens de bal teruggooide waar ze mee aan het spelen waren. Het is waarschijnlijk de dag, dat het gezin Gersons vrijwillig met de trein vanuit Tilburg naar Amsterdam is vertrokken om onder te duiken. Of Frits ook daadwerkelijk mee genomen werd, is niet zeker; hij overleefde als enige van het gezin de Tweede Wereldoorlog. Hans Gersons is met zijn vader en moeder op 29 september 1943 aangekomen in Kamp Westerbork. Dat kamp, gebouwd door de Nederlandse regering als vluchtelingenkamp in 1939, werd door de Duitsers overgenomen in 1942. Het was gesitueerd op de Drentse heide bij Hooghalen. Vanuit dit voorportaal van de vernietigingskampen in Duitsland, Polen en Tsjechië werden 107.000 Nederlandse Joden, 245 Sinti en Roma en tientallen verzetsstrijders gedeporteerd naar de concentratiekampen - zo ook vader, moeder en Hans Gersons. - Foto's & Kaarten

Familie Gersons. De twee zoontjes Gersons. Links Frits en rechts Hans, de oudste. De baby is Els Rutten. In de herfst van 1943 werden Hans en Frits opgepakt door de Duitsers, samen met hun ouders. Een straatvriendje van de jongens, de enige ooggetuige, heeft gezien dat zij op een middag in een open vrachtwagen stapten met hun ouders terwijl een van de jongens de bal teruggooide waar ze mee aan het spelen waren. Het is waarschijnlijk de dag, dat het gezin Gersons vrijwillig met de trein vanuit Tilburg naar Amsterdam is vertrokken om onder te duiken. Of Frits ook daadwerkelijk mee genomen werd, is niet zeker; hij overleefde als enige van het gezin de Tweede Wereldoorlog. Hans Gersons is met zijn vader en moeder op 29 september 1943 aangekomen in Kamp Westerbork. Dat kamp, gebouwd door de Nederlandse regering als vluchtelingenkamp in 1939, werd door de Duitsers overgenomen in 1942. Het was gesitueerd op de Drentse heide bij Hooghalen. Vanuit dit voorportaal van de vernietigingskampen in Duitsland, Polen en Tsjechië werden 107.000 Nederlandse Joden, 245 Sinti en Roma en tientallen verzetsstrijders gedeporteerd naar de concentratiekampen - zo ook vader, moeder en Hans Gersons.

DownloadbaarSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
FotonummerSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Plaats(en)System.Collections.Generic.List`1[System.String]
StraatSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
WijkSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datering vanafSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
FotograafSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uiterlijke vormSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uitgebreide omschrijvingSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
AnnotatieSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
HuisnummerSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datum

650906 - Familie Gersons. De twee zoontjes Gersons. Links Frits en rechts Hans, de oudste. De baby is Els Rutten. In de herfst van 1943 werden Hans en Frits opgepakt door de Duitsers, samen met hun ouders. Een straatvriendje van de jongens, de enige ooggetuige, heeft gezien dat zij op een middag in een open vrachtwagen stapten met hun ouders terwijl een van de jongens de bal teruggooide waar ze mee aan het spelen waren. Het is waarschijnlijk de dag, dat het gezin Gersons vrijwillig met de trein vanuit Tilburg naar Amsterdam is vertrokken om onder te duiken. Of Frits ook daadwerkelijk mee genomen werd, is niet zeker; hij overleefde als enige van het gezin de Tweede Wereldoorlog.
Hans Gersons is met zijn vader en moeder op 29 september 1943 aangekomen in Kamp Westerbork. Dat kamp, gebouwd door de Nederlandse regering als vluchtelingenkamp in 1939, werd door de Duitsers overgenomen in 1942. Het was gesitueerd op de Drentse heide bij Hooghalen.  Vanuit dit voorportaal van de vernietigingskampen in Duitsland, Polen en Tsjechië werden 107.000 Nederlandse Joden, 245 Sinti en Roma en tientallen verzetsstrijders gedeporteerd naar de concentratiekampen - zo ook vader, moeder en Hans Gersons.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag