038455 - Schoenindustrie. Kinderarbeid. Personeel, arbeiders van de schoenfabriek Nard de Beer. Opmerkelijk is dat de jongens zelf niet over schoenen lijken te beschikken. Vermoedelijk hebben ze hun klompen uitgetrokken. Met een ruwe katoenen broek en een kiel (soms een schort) vormden klompen de gebruikelijke werkkledij voor de arbeiders. Overalls of speciale werkkleding bestonden nog niet. Naast ' de textiel' en het ' het spoor' was de leer- en schoenindustrie in het begin van de 20ste eeuw de belangrijkste werkgever. Pas later kwam daar De Volt bij. De vierde persoon van links op de tweede rij stond model voor het kruikezeikersbeeldje van Henk Smulders uit 1967. - Foto's & Kaarten

Schoenindustrie. Kinderarbeid. Personeel, arbeiders van de schoenfabriek Nard de Beer. Opmerkelijk is dat de jongens zelf niet over schoenen lijken te beschikken. Vermoedelijk hebben ze hun klompen uitgetrokken. Met een ruwe katoenen broek en een kiel (soms een schort) vormden klompen de gebruikelijke werkkledij voor de arbeiders. Overalls of speciale werkkleding bestonden nog niet. Naast ' de textiel' en het ' het spoor' was de leer- en schoenindustrie in het begin van de 20ste eeuw de belangrijkste werkgever. Pas later kwam daar De Volt bij. De vierde persoon van links op de tweede rij stond model voor het kruikezeikersbeeldje van Henk Smulders uit 1967.

DownloadbaarSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
FotonummerSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Plaats(en)System.Collections.Generic.List`1[System.String]
StraatSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
WijkSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datering vanafSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uiterlijke vormSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uitgebreide omschrijvingSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
AnnotatieSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datum

038455 - Schoenindustrie. Kinderarbeid. Personeel, arbeiders van de schoenfabriek Nard de Beer. Opmerkelijk is dat de jongens zelf niet over schoenen lijken te beschikken. Vermoedelijk hebben ze hun klompen uitgetrokken. Met een ruwe katoenen broek en een kiel (soms een schort) vormden klompen de gebruikelijke werkkledij voor de arbeiders. Overalls of speciale werkkleding bestonden nog niet. Naast ' de textiel' en het ' het spoor' was de leer- en schoenindustrie in het begin van de 20ste eeuw de belangrijkste werkgever. Pas later kwam daar De Volt bij. De vierde persoon van links op de tweede rij stond model voor het kruikezeikersbeeldje van Henk Smulders uit 1967.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag