068026 - GEVELSTEEN in de zijgevel van de "Tilburgse Stoffenhal", Bisschop Zwijsenstraat 44. Materiaal: zandsteen. Aangeboden door het personeel van de wollenstoffenfabriek "Triborgh" n.v. bij gelegenheid van het 12½-jarig bestaan van het bedrijf (1939-1951), later Tilburgse Stoffenhal. De beeldhouwerJacques KREIJKAMP (Tegelen 1916-Oisterwijk 1971), heeft in het midden St. Maarten afgebeeld, die een bedelaar de helft van zijn mantel afstaat. De vrouwenfiguren beelden uit: het kaarten en het weven van de wol. Bovenin is het embleem van "Triborgh" te zien, een gestileerde versie van het Tilburgse gemeentewapen. Het is toevallig dat dit gevelreliëf zich bevindt in het oudste fabrieksgebouw van Tilburg. Trefwoorden: Kunst, bedrijven, openbare ruimte. - Foto's & Kaarten

GEVELSTEEN in de zijgevel van de "Tilburgse Stoffenhal", Bisschop Zwijsenstraat 44. Materiaal: zandsteen. Aangeboden door het personeel van de wollenstoffenfabriek "Triborgh" n.v. bij gelegenheid van het 12½-jarig bestaan van het bedrijf (1939-1951), later Tilburgse Stoffenhal. De beeldhouwerJacques KREIJKAMP (Tegelen 1916-Oisterwijk 1971), heeft in het midden St. Maarten afgebeeld, die een bedelaar de helft van zijn mantel afstaat. De vrouwenfiguren beelden uit: het kaarten en het weven van de wol. Bovenin is het embleem van "Triborgh" te zien, een gestileerde versie van het Tilburgse gemeentewapen. Het is toevallig dat dit gevelreliëf zich bevindt in het oudste fabrieksgebouw van Tilburg. Trefwoorden: Kunst, bedrijven, openbare ruimte.

DownloadbaarNee
Fotonummer["068026"]
Plaats(en)Tilburg
Straat["Bisschop Zwijsenstraat"]
FotograafPaul van de Sande, Tilburg
HerkomstParticulier bezit.
Uiterlijke vormfoto
Uitgebreide omschrijvingGEVELSTEEN in de zijgevel van de "Tilburgse Stoffenhal", Bisschop Zwijsenstraat 44. Materiaal: zandsteen. Aangeboden door het personeel van de wollenstoffenfabriek "Triborgh" n.v. bij gelegenheid van het 12½-jarig bestaan van het bedrijf (1939-1951), later Tilburgse Stoffenhal. De beeldhouwerJacques KREIJKAMP (Tegelen 1916-Oisterwijk 1971), heeft in het midden St. Maarten afgebeeld, die een bedelaar de helft van zijn mantel afstaat. De vrouwenfiguren beelden uit: het kaarten en het weven van de wol. Bovenin is het embleem van "Triborgh" te zien, een gestileerde versie van het Tilburgse gemeentewapen. Het is toevallig dat dit gevelreliëf zich bevindt in het oudste fabrieksgebouw van Tilburg. Trefwoorden: Kunst, bedrijven, openbare ruimte.
AnnotatiePaul van de Sande, Kunst onderweg. 166 kunstwerken in Tilburg. 1e druk 1986, nr. 12. In het midden de heilige Martinus die zijn mantel deelt met een bedelaar.
Huisnummer44
Datum

068026 - GEVELSTEEN in de zijgevel van de "Tilburgse Stoffenhal",  Bisschop Zwijsenstraat 44. Materiaal: zandsteen. Aangeboden door het personeel van de wollenstoffenfabriek "Triborgh" n.v. bij gelegenheid van het 12½-jarig bestaan van het bedrijf (1939-1951), later Tilburgse Stoffenhal. De beeldhouwerJacques KREIJKAMP (Tegelen 1916-Oisterwijk 1971), heeft in het midden St. Maarten afgebeeld, die een bedelaar de helft van zijn mantel afstaat. De vrouwenfiguren beelden uit: het kaarten en het weven van de wol. Bovenin is het embleem van "Triborgh" te zien, een gestileerde versie van het Tilburgse gemeentewapen. Het is toevallig dat dit gevelreliëf zich bevindt in het oudste fabrieksgebouw van Tilburg.




Trefwoorden: Kunst, bedrijven, openbare ruimte.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag