001830 - Oude Markt, voorheen de Markt in noordelijke richting. De drie panden op de achtergrond staan aan de Heuvelstraat. Op het pand links in deze rij staat de reclame 'Louis Blankers 4 gulden (schoen)bazar. Schoenmaker Louis Blankers werd geboren te Hilvarenbeek op 18.4.1888 en trouwde met Elisabeth Spapens. Het echtpaar woonde in Goirle, Tilburg, Rotterdam en Den Haag en zag na de Eerste Wereldoorlog kans om zowel in Nederland als Duitsland een groot aantal schoenwinkels op te richten. Vooral Elisabeth Spapens moet een gewiekste zakenvrouw geweest zijn. Op het hoogtepunt van de bloei bezat het echtpaar Blankers-Spapens veertig zaken in Nederland, een schoenfabriek in Tilburg en schoenwinkels in Duitsland o.a. in Berlijn aan de Kurfürstendamm. Louis Blankers overleed in Breda op 1.3.1927. Zijn vrouw overleed te Aken op 18.1.1929. Hun kleinzoon Ludovicus H.C. Blankers trad in de jaren dertig in dienst van de Duitse filmmaatschappij UFA en trok als oorlogsfilmer mee met de Duitse troepen. Rechts op achtergrond het pand van P. de Gruyter. Ook aan de andere kant van de Heuvelstraat, op de hoek van de Heuvel stond een P. de Gruyter winkel. Daar komt het begrip Gruyteren vandaan, ofwel het rondje Heuvelstraat., het flaneren tussen beide winkels. - Foto's & Kaarten

Oude Markt, voorheen de Markt in noordelijke richting. De drie panden op de achtergrond staan aan de Heuvelstraat. Op het pand links in deze rij staat de reclame 'Louis Blankers 4 gulden (schoen)bazar. Schoenmaker Louis Blankers werd geboren te Hilvarenbeek op 18.4.1888 en trouwde met Elisabeth Spapens. Het echtpaar woonde in Goirle, Tilburg, Rotterdam en Den Haag en zag na de Eerste Wereldoorlog kans om zowel in Nederland als Duitsland een groot aantal schoenwinkels op te richten. Vooral Elisabeth Spapens moet een gewiekste zakenvrouw geweest zijn. Op het hoogtepunt van de bloei bezat het echtpaar Blankers-Spapens veertig zaken in Nederland, een schoenfabriek in Tilburg en schoenwinkels in Duitsland o.a. in Berlijn aan de Kurfürstendamm. Louis Blankers overleed in Breda op 1.3.1927. Zijn vrouw overleed te Aken op 18.1.1929. Hun kleinzoon Ludovicus H.C. Blankers trad in de jaren dertig in dienst van de Duitse filmmaatschappij UFA en trok als oorlogsfilmer mee met de Duitse troepen. Rechts op achtergrond het pand van P. de Gruyter. Ook aan de andere kant van de Heuvelstraat, op de hoek van de Heuvel stond een P. de Gruyter winkel. Daar komt het begrip Gruyteren vandaan, ofwel het rondje Heuvelstraat., het flaneren tussen beide winkels.

DownloadbaarSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
FotonummerSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Plaats(en)System.Collections.Generic.List`1[System.String]
StraatSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
WijkSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datering vanafSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uiterlijke vormSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uitgebreide omschrijvingSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
AnnotatieSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datum

001830 - Oude Markt, voorheen de Markt in noordelijke richting. De drie panden op de achtergrond staan aan de Heuvelstraat. Op het pand links in deze rij staat de reclame 'Louis Blankers 4 gulden (schoen)bazar. Schoenmaker Louis Blankers werd geboren te Hilvarenbeek op 18.4.1888 en trouwde met Elisabeth Spapens. Het echtpaar woonde in Goirle, Tilburg, Rotterdam en Den Haag en zag na de Eerste Wereldoorlog kans om zowel in Nederland als Duitsland een groot aantal schoenwinkels op te richten. Vooral Elisabeth Spapens moet een gewiekste zakenvrouw geweest zijn. Op het hoogtepunt van de bloei bezat het echtpaar Blankers-Spapens veertig zaken in Nederland, een schoenfabriek in Tilburg en schoenwinkels in Duitsland o.a. in Berlijn aan de Kurfürstendamm. Louis Blankers overleed in Breda op 1.3.1927. Zijn vrouw overleed te Aken op 18.1.1929. Hun kleinzoon Ludovicus H.C. Blankers trad in de jaren dertig in dienst van de Duitse filmmaatschappij UFA en trok als oorlogsfilmer mee met de Duitse troepen. 
Rechts op achtergrond het pand van P. de Gruyter. Ook aan de andere kant van de Heuvelstraat, op de hoek van de Heuvel stond een P. de Gruyter winkel. Daar komt het begrip Gruyteren vandaan, ofwel het rondje Heuvelstraat., het flaneren tussen beide winkels.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag