046320 - De St. Jacobshoeve. Herberg St. Jacob aan de Oude Baan, de oude benaming van de St. Jacobsbaan, wordt reeds genoemd in de Bossche protocollen van 1512. In 1521 wordt Heijliger Cruijssaerts "weerdt tot Goerle in der herberghe Sint Jacop" genoemd. Diens dochter Dorothea was getrouwd met Jan Huijbrechts van Capelle, alias De Roy en zo werd de boerderij het stamhuis van het patriciërsgeslacht De Roy. In 1818 wordt de boerderij omschreven als "huis, stal, schuur erf en bakhuis". Na de dood van de toenmalige eigenaar Adriaan Philipsen, in 1875, werd de oude hoeve gesloopt en herbouwd door zoon en erfgenaam Peter Philipsen. Na diens dood in 1904 kwam de boerderij in handen van de ongetrouwde zoon Drik, die we op de foto op de voorgrond zien staan, en diens eveneens ongehuwde, zussen. In 1927 verkochten zij St. Jacop aan Peerke van Gorp uit Tilburg. Jan van Gorp, zoon van Peerke en pas uitgetreden bij de broeders van Dongen, begon op St. Jacob een tuindersbedrijf, wat echter mislukte. In 1936 verhuisde Jan van Gorp naar de Hoogeindeweg nr. 6. St. Jacob kwam vervolgens in de handen van de families Oerlemans en Vermeer. Tijdens de Tweede Wereldoorlog woonde op St. Jacob (dan Hoogeindseweg nr. 13) H. Oerlemans. - Foto's & Kaarten

De St. Jacobshoeve. Herberg St. Jacob aan de Oude Baan, de oude benaming van de St. Jacobsbaan, wordt reeds genoemd in de Bossche protocollen van 1512. In 1521 wordt Heijliger Cruijssaerts "weerdt tot Goerle in der herberghe Sint Jacop" genoemd. Diens dochter Dorothea was getrouwd met Jan Huijbrechts van Capelle, alias De Roy en zo werd de boerderij het stamhuis van het patriciërsgeslacht De Roy. In 1818 wordt de boerderij omschreven als "huis, stal, schuur erf en bakhuis". Na de dood van de toenmalige eigenaar Adriaan Philipsen, in 1875, werd de oude hoeve gesloopt en herbouwd door zoon en erfgenaam Peter Philipsen. Na diens dood in 1904 kwam de boerderij in handen van de ongetrouwde zoon Drik, die we op de foto op de voorgrond zien staan, en diens eveneens ongehuwde, zussen. In 1927 verkochten zij St. Jacop aan Peerke van Gorp uit Tilburg. Jan van Gorp, zoon van Peerke en pas uitgetreden bij de broeders van Dongen, begon op St. Jacob een tuindersbedrijf, wat echter mislukte. In 1936 verhuisde Jan van Gorp naar de Hoogeindeweg nr. 6. St. Jacob kwam vervolgens in de handen van de families Oerlemans en Vermeer. Tijdens de Tweede Wereldoorlog woonde op St. Jacob (dan Hoogeindseweg nr. 13) H. Oerlemans.

DownloadbaarSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
FotonummerSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Plaats(en)System.Collections.Generic.List`1[System.String]
StraatSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datering vanafSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
FotograafSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
HerkomstSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uiterlijke vormSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uitgebreide omschrijvingSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
AnnotatieSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datum

046320 - De St. Jacobshoeve. Herberg St. Jacob aan de Oude Baan, de oude benaming van de St. Jacobsbaan, wordt reeds genoemd in de Bossche protocollen van 1512. In 1521 wordt Heijliger Cruijssaerts "weerdt tot Goerle in der herberghe Sint Jacop" genoemd. Diens dochter Dorothea was getrouwd met Jan Huijbrechts van Capelle, alias De Roy en zo werd de boerderij het stamhuis van het patriciërsgeslacht De Roy. In 1818 wordt de boerderij omschreven als "huis, stal, schuur erf en bakhuis". Na de dood van de toenmalige eigenaar Adriaan Philipsen, in 1875, werd de oude hoeve gesloopt en herbouwd door zoon en erfgenaam Peter Philipsen. Na diens dood in 1904 kwam de boerderij in handen van de ongetrouwde zoon Drik, die we op de foto op de voorgrond zien staan, en diens eveneens ongehuwde, zussen. In 1927 verkochten zij St. Jacop aan Peerke van Gorp uit Tilburg. Jan van Gorp, zoon van Peerke en pas uitgetreden bij de broeders van Dongen, begon op St. Jacob een tuindersbedrijf, wat echter mislukte. In 1936 verhuisde Jan van Gorp naar de Hoogeindeweg nr. 6. St. Jacob kwam vervolgens in de handen van de families Oerlemans en Vermeer. Tijdens de Tweede Wereldoorlog woonde op St. Jacob (dan Hoogeindseweg nr. 13) H. Oerlemans.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag