604400 - Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Franciscus Cornelis de Laat, werd geboren op 16 mei 1920 in Tilburg en overleed in het voorjaar van 1945 in het concentratiekamp Sandborstel in Duitsland. Het was voor Rauter (hoofd Sicherheitspolizei en Sicherheitsdienst) van belang dat het Nederlandse politiekorps een gewillig werktuig werd binnen de nationaal-socialistische maatschappij. Daarom werd de politie gereorganiseerd tot Staatspolitie en werd in Schalkhaar een politieopleiding in het leven geroepen op nationaal-socialistische basis. Niet iedere student echter accepteerde die invloed. Drie stadsgenoten weigerden na hun opleiding lid te worden van de NSB en werden daarom gearresteerd. - Foto's & Kaarten

Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Franciscus Cornelis de Laat, werd geboren op 16 mei 1920 in Tilburg en overleed in het voorjaar van 1945 in het concentratiekamp Sandborstel in Duitsland. Het was voor Rauter (hoofd Sicherheitspolizei en Sicherheitsdienst) van belang dat het Nederlandse politiekorps een gewillig werktuig werd binnen de nationaal-socialistische maatschappij. Daarom werd de politie gereorganiseerd tot Staatspolitie en werd in Schalkhaar een politieopleiding in het leven geroepen op nationaal-socialistische basis. Niet iedere student echter accepteerde die invloed. Drie stadsgenoten weigerden na hun opleiding lid te worden van de NSB en werden daarom gearresteerd.

Fotonummer["604400"]
PlaatsTilburg
Straat["Nieuwstraat"]
Datering vanaf1945
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingTweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Franciscus Cornelis de Laat, werd geboren op 16 mei 1920 in Tilburg en overleed in het voorjaar van 1945 in het concentratiekamp Sandborstel in Duitsland. Het was voor Rauter (hoofd Sicherheitspolizei en Sicherheitsdienst) van belang dat het Nederlandse politiekorps een gewillig werktuig werd binnen de nationaal-socialistische maatschappij. Daarom werd de politie gereorganiseerd tot Staatspolitie en werd in Schalkhaar een politieopleiding in het leven geroepen op nationaal-socialistische basis. Niet iedere student echter accepteerde die invloed. Drie stadsgenoten weigerden na hun opleiding lid te worden van de NSB en werden daarom gearresteerd.
Huisnummer164
Datum

604400 - Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Franciscus Cornelis de Laat, werd geboren op 16 mei 1920 in Tilburg en overleed in het voorjaar van 1945 in het concentratiekamp Sandborstel in Duitsland. 
Het was voor Rauter (hoofd Sicherheitspolizei en Sicherheitsdienst) van belang dat het Nederlandse politiekorps een gewillig werktuig werd binnen de nationaal-socialistische maatschappij. Daarom werd de politie gereorganiseerd tot Staatspolitie en werd in Schalkhaar een politieopleiding in het leven geroepen op nationaal-socialistische basis. Niet iedere student echter accepteerde die invloed. Drie stadsgenoten weigerden na hun opleiding lid te worden van de NSB en werden daarom gearresteerd.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag