003049 - Links de Zomerstraat richting Korvel. Nadat een groot deel van de Zomerstraat was gesloopt voor de aanleg van de Schouwburgring, kreeg het resterende deel van de Zomerstraat de naam Heuvelstraat. Alleen het gedeelte tussen de Schouwburgring en het Lieve Vrouweplein hield de naam Zomerstraat. Rechts het begin van de Bredaseweg. Op de achtergrond de koepel van de St. Anna kerk. Op de hoek het pand Zomerstraat nr. 29, rond 1900 Zomerstraat M584. In dit pand was toen de handel in gedistilleerd enz. van P.J. Knegtel gevestigd, bekender als de firma Knegtel-Latour. Firmant Piet Knegtel verhuisde zijn zaak in 1917 naar de Heuvelstraat, waar hij in 1918 overleed de Spaanse griep. Zomerstraat 29 werd overgenomen door wijnhandelaar W.J. Knegtel. Een tweede wijnhandelaar in die tijd in de Zomerstraat op nr. 22 was Oscar Diepen. In het pand nr. 29 zat later de firma Hombergen-Diels, 'in dames en kinderhoeden'. - Foto's & Kaarten

Links de Zomerstraat richting Korvel. Nadat een groot deel van de Zomerstraat was gesloopt voor de aanleg van de Schouwburgring, kreeg het resterende deel van de Zomerstraat de naam Heuvelstraat. Alleen het gedeelte tussen de Schouwburgring en het Lieve Vrouweplein hield de naam Zomerstraat. Rechts het begin van de Bredaseweg. Op de achtergrond de koepel van de St. Anna kerk. Op de hoek het pand Zomerstraat nr. 29, rond 1900 Zomerstraat M584. In dit pand was toen de handel in gedistilleerd enz. van P.J. Knegtel gevestigd, bekender als de firma Knegtel-Latour. Firmant Piet Knegtel verhuisde zijn zaak in 1917 naar de Heuvelstraat, waar hij in 1918 overleed de Spaanse griep. Zomerstraat 29 werd overgenomen door wijnhandelaar W.J. Knegtel. Een tweede wijnhandelaar in die tijd in de Zomerstraat op nr. 22 was Oscar Diepen. In het pand nr. 29 zat later de firma Hombergen-Diels, 'in dames en kinderhoeden'.

Fotonummer["003049"]
PlaatsTilburg
Straat["Zomerstraat"]
Datering vanaf1900
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingLinks de Zomerstraat richting Korvel. Nadat een groot deel van de Zomerstraat was gesloopt voor de aanleg van de Schouwburgring, kreeg het resterende deel van de Zomerstraat de naam Heuvelstraat. Alleen het gedeelte tussen de Schouwburgring en het Lieve Vrouweplein hield de naam Zomerstraat. Rechts het begin van de Bredaseweg. Op de achtergrond de koepel van de St. Anna kerk. Op de hoek het pand Zomerstraat nr. 29, rond 1900 Zomerstraat M584. In dit pand was toen de handel in gedistilleerd enz. van P.J. Knegtel gevestigd, bekender als de firma Knegtel-Latour. Firmant Piet Knegtel verhuisde zijn zaak in 1917 naar de Heuvelstraat, waar hij in 1918 overleed de Spaanse griep. Zomerstraat 29 werd overgenomen door wijnhandelaar W.J. Knegtel. Een tweede wijnhandelaar in die tijd in de Zomerstraat op nr. 22 was Oscar Diepen. In het pand nr. 29 zat later de firma Hombergen-Diels, 'in dames en kinderhoeden'.
AnnotatieTilburgers in beeld. p 30
Huisnummer29
Datum

003049 - Links de Zomerstraat richting Korvel. Nadat een groot deel van de Zomerstraat was gesloopt voor de aanleg van de Schouwburgring, kreeg het resterende deel van de Zomerstraat de naam Heuvelstraat. Alleen het gedeelte tussen de Schouwburgring en het Lieve Vrouweplein hield de naam Zomerstraat. Rechts het begin van de Bredaseweg. Op de achtergrond de koepel van de St. Anna kerk. Op de hoek het pand Zomerstraat nr. 29, rond 1900 Zomerstraat M584. In dit pand was toen de handel in gedistilleerd enz. van P.J. Knegtel gevestigd, bekender als de firma Knegtel-Latour. Firmant Piet Knegtel verhuisde zijn zaak in 1917 naar de Heuvelstraat, waar hij in 1918 overleed de Spaanse griep. Zomerstraat 29 werd overgenomen door wijnhandelaar W.J. Knegtel. Een tweede wijnhandelaar in die tijd in de Zomerstraat op nr. 22 was Oscar Diepen. In het pand nr. 29 zat later de firma Hombergen-Diels, 'in dames en kinderhoeden'.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag