001808 - De Markt in noordelijke richting. Van 1962 de Oude Markt. Rechts de in 1890 opgerichte telefoonpaal op de hoek van het huidige Stadhuisplein (de noordzijde langs de Heikese kerk), toen ook Markt geheten. Op de hoek de herberg van de weduwe Louisa C. Hermus-van Heugten, daarna van Josephus G. Melis. Vervolgens het pand van Antonetta M.E. Koppelaar. Na haar woonde er brood- en banketbakker Josephus W. van Lieshout. Links het pand van Johanna Maria van Roessel, die er een winkel dreef in koloniale waren. Het hoge pand daarnaast werd bewoond door wollenstoffenfabrikant Antonius Ignatius Cornelis van Spaendonck. Voor het huis van Van Roessel een groenteverkoopster. De huizen op de achtergrond, nu de Heuvelstraat, hoorden tot 1910 bij de Markt en hadden in de huisnummers Markt M1211 t/m M1213. Het witte pand voorheen het woonhuis van de drukkersfamilie Van de Voort werd rond 1900 bewoont door A.C. Baars, hij was boekhouder/kassier, maar dreef ook een sigarenmagazijn, bekend als Markt M1211. In hetzelfde pand woonde op M1212 Arnoldus Josephus Jurgens, koopman in zuivel. Links van dit pand het huis M1213 bewoont door tabakskerver Adolf Hubert Woestenbergh. Ter hoogte van deze panden stond in de 18e eeuw huis 't Ramshooft. Het pand van Baars en Jurgens is rond 1910 gesloopt, ter plaatse werden drie nieuwe huizen gebouwd, die deel uit gingen maken van de Heuvelstraat. - Foto's & Kaarten

De Markt in noordelijke richting. Van 1962 de Oude Markt. Rechts de in 1890 opgerichte telefoonpaal op de hoek van het huidige Stadhuisplein (de noordzijde langs de Heikese kerk), toen ook Markt geheten. Op de hoek de herberg van de weduwe Louisa C. Hermus-van Heugten, daarna van Josephus G. Melis. Vervolgens het pand van Antonetta M.E. Koppelaar. Na haar woonde er brood- en banketbakker Josephus W. van Lieshout. Links het pand van Johanna Maria van Roessel, die er een winkel dreef in koloniale waren. Het hoge pand daarnaast werd bewoond door wollenstoffenfabrikant Antonius Ignatius Cornelis van Spaendonck. Voor het huis van Van Roessel een groenteverkoopster. De huizen op de achtergrond, nu de Heuvelstraat, hoorden tot 1910 bij de Markt en hadden in de huisnummers Markt M1211 t/m M1213. Het witte pand voorheen het woonhuis van de drukkersfamilie Van de Voort werd rond 1900 bewoont door A.C. Baars, hij was boekhouder/kassier, maar dreef ook een sigarenmagazijn, bekend als Markt M1211. In hetzelfde pand woonde op M1212 Arnoldus Josephus Jurgens, koopman in zuivel. Links van dit pand het huis M1213 bewoont door tabakskerver Adolf Hubert Woestenbergh. Ter hoogte van deze panden stond in de 18e eeuw huis 't Ramshooft. Het pand van Baars en Jurgens is rond 1910 gesloopt, ter plaatse werden drie nieuwe huizen gebouwd, die deel uit gingen maken van de Heuvelstraat.

DownloadbaarSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
FotonummerSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Plaats(en)System.Collections.Generic.List`1[System.String]
StraatSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
WijkSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datering vanafSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uiterlijke vormSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uitgebreide omschrijvingSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
AnnotatieSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datum

001808 - De Markt in noordelijke richting. Van 1962 de Oude Markt. Rechts de in 1890 opgerichte telefoonpaal op de hoek van het huidige Stadhuisplein (de noordzijde langs de Heikese kerk), toen ook Markt geheten. Op de hoek de herberg van de weduwe Louisa C. Hermus-van Heugten, daarna van Josephus G. Melis. Vervolgens het pand van Antonetta M.E. Koppelaar. Na haar woonde er brood- en banketbakker Josephus W. van Lieshout. Links het pand van  Johanna Maria van Roessel, die er een winkel dreef in koloniale waren. Het hoge pand daarnaast werd bewoond door wollenstoffenfabrikant Antonius Ignatius Cornelis van Spaendonck. Voor het huis van Van Roessel een groenteverkoopster.De huizen op de achtergrond, nu de Heuvelstraat, hoorden tot 1910 bij de Markt en hadden in de huisnummers  Markt M1211 t/m M1213. Het witte pand voorheen het woonhuis van de drukkersfamilie Van de Voort werd rond 1900 bewoont door A.C. Baars, hij was boekhouder/kassier, maar dreef ook een sigarenmagazijn, bekend als Markt M1211. In hetzelfde pand woonde op M1212 Arnoldus Josephus Jurgens, koopman in zuivel. Links van dit pand het huis M1213 bewoont door tabakskerver Adolf Hubert Woestenbergh. Ter hoogte van deze panden stond in de 18e eeuw huis 't Ramshooft. Het pand van Baars en Jurgens is rond 1910 gesloopt, ter plaatse werden drie nieuwe huizen gebouwd, die deel uit gingen maken van de Heuvelstraat.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag