001529 - Het begin van de Korvelseweg in noord-oostelijke richting. Rechts achter de bomen het huidige St. Annaplein. In de verte het begin van de Zomerstraat. Volgens de legger van wegen en voetpaden uit 1872 bestond de Korvelseweg toen uit drie delen: Het Haringseind, dat liep van de Zomerstraat tot aan de Korveldwarsstraat, de Korvelscheweg vanaf de Korveldwarsstraat tot aan de Paterstraat en de Hesperenstraat en Korvel, de rest van deze straat inclusief het huidige Korvelplein. Volgens latere adresboeken uit de negentiende eeuw liep het Haringseind 'van de weduwe Pierson en Michels tot het straatje tusschen Hofland en Molenzicht'. Dit is ongeveer vanaf het einde van de Zomerstraat tot aan de Paterstraat. De rest van de straat droeg tot en met het plein de naam Korvel. Pas in 1900 is er sprake van de 'Korvelscheweg' lopende van het huidige St. Annaplein tot aan het huidige Korvelplein. Aan de rechterzijde van de straat waren in die tijd de volgende winkels: de weduwe L. Andriessen-Levieson in glas en aardewerk, L. Frenkel, ook in glas en aardewerk en de weduwe A.C. van den Hout-Becx boekhandelaarster. - Foto's & Kaarten

Het begin van de Korvelseweg in noord-oostelijke richting. Rechts achter de bomen het huidige St. Annaplein. In de verte het begin van de Zomerstraat. Volgens de legger van wegen en voetpaden uit 1872 bestond de Korvelseweg toen uit drie delen: Het Haringseind, dat liep van de Zomerstraat tot aan de Korveldwarsstraat, de Korvelscheweg vanaf de Korveldwarsstraat tot aan de Paterstraat en de Hesperenstraat en Korvel, de rest van deze straat inclusief het huidige Korvelplein. Volgens latere adresboeken uit de negentiende eeuw liep het Haringseind 'van de weduwe Pierson en Michels tot het straatje tusschen Hofland en Molenzicht'. Dit is ongeveer vanaf het einde van de Zomerstraat tot aan de Paterstraat. De rest van de straat droeg tot en met het plein de naam Korvel. Pas in 1900 is er sprake van de 'Korvelscheweg' lopende van het huidige St. Annaplein tot aan het huidige Korvelplein. Aan de rechterzijde van de straat waren in die tijd de volgende winkels: de weduwe L. Andriessen-Levieson in glas en aardewerk, L. Frenkel, ook in glas en aardewerk en de weduwe A.C. van den Hout-Becx boekhandelaarster.

DownloadbaarSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
FotonummerSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Plaats(en)System.Collections.Generic.List`1[System.String]
StraatSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
WijkSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datering vanafSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
FotograafSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uiterlijke vormSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uitgebreide omschrijvingSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
AnnotatieSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datum

001529 - Het begin van de Korvelseweg in noord-oostelijke richting. Rechts achter de bomen het huidige St. Annaplein. In de verte het begin van de Zomerstraat. Volgens de legger van wegen en voetpaden uit 1872 bestond de Korvelseweg toen uit drie delen: Het Haringseind, dat liep van de Zomerstraat tot aan de Korveldwarsstraat, de Korvelscheweg vanaf de Korveldwarsstraat tot aan de Paterstraat en de Hesperenstraat en Korvel, de rest van deze straat inclusief het huidige Korvelplein. Volgens latere adresboeken uit de negentiende eeuw liep het Haringseind 'van de weduwe Pierson en Michels tot het straatje tusschen Hofland en Molenzicht'. Dit is ongeveer vanaf het einde van de Zomerstraat tot aan de Paterstraat. De rest van de straat droeg tot en met het plein de naam Korvel. Pas in 1900 is er sprake van de 'Korvelscheweg' lopende van het huidige St. Annaplein tot aan het huidige Korvelplein. Aan de rechterzijde van de straat waren in die tijd de volgende winkels: de weduwe L. Andriessen-Levieson in glas en aardewerk, L. Frenkel, ook in glas en aardewerk en de weduwe A.C. van den Hout-Becx boekhandelaarster.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag