067743 - DAEDALUS van Theo (Th.J.) BESEMER (Nederhorst Den Berg 1936). Onder aan het kunstwerk staat verticaal de naam Ikarus. In de Griekse mythologie was Ikarus (of Icarus) de zoon van meesteruitvinder Daedalus. Hij vloog met door zijn vader gemaakte vleugels van veren weg van het eiland Kreta waar zij gevangen werden gehouden in het labyrint. Icarus was zo overmoedig te hoog te vliegen, zodat de zon de was deed smelten waarmee de vleugels bevestigd waren. Zo viel Icarus in zee, die sindsdien de Icarische Zee genoemd wordt. Rechts onder zien we de hand van Daedalus - met vlak daaronder zijn in het Grieks gepspeld naam - en de neerdwarrelende verenvleugels van Ikarus. Bovenaan rechts zien we de contouren van een verkeersvliegtuig, wellicht bedoeld als symbool van menselijke overmoed. Materiaal: ingewassen marmerplaten met applicatie in kunststof. Lokatie: LTS "Westhoeve" (later: Lokatie Techniek) aan de Reitse Hoevenstraat. Realisatie: 1983. TREFWOORDEN: Kunst in de openbare ruimte. Onderwijs. - Foto's & Kaarten

DAEDALUS van Theo (Th.J.) BESEMER (Nederhorst Den Berg 1936). Onder aan het kunstwerk staat verticaal de naam Ikarus. In de Griekse mythologie was Ikarus (of Icarus) de zoon van meesteruitvinder Daedalus. Hij vloog met door zijn vader gemaakte vleugels van veren weg van het eiland Kreta waar zij gevangen werden gehouden in het labyrint. Icarus was zo overmoedig te hoog te vliegen, zodat de zon de was deed smelten waarmee de vleugels bevestigd waren. Zo viel Icarus in zee, die sindsdien de Icarische Zee genoemd wordt. Rechts onder zien we de hand van Daedalus - met vlak daaronder zijn in het Grieks gepspeld naam - en de neerdwarrelende verenvleugels van Ikarus. Bovenaan rechts zien we de contouren van een verkeersvliegtuig, wellicht bedoeld als symbool van menselijke overmoed. Materiaal: ingewassen marmerplaten met applicatie in kunststof. Lokatie: LTS "Westhoeve" (later: Lokatie Techniek) aan de Reitse Hoevenstraat. Realisatie: 1983. TREFWOORDEN: Kunst in de openbare ruimte. Onderwijs.

DownloadbaarSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
FotonummerSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Plaats(en)System.Collections.Generic.List`1[System.String]
StraatSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datering vanafSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
FotograafSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uiterlijke vormSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uitgebreide omschrijvingSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
HuisnummerSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datum

067743 - DAEDALUS van Theo (Th.J.) BESEMER (Nederhorst Den Berg 1936). Onder aan het kunstwerk staat verticaal de naam Ikarus. In de Griekse mythologie was Ikarus (of Icarus) de zoon van meesteruitvinder Daedalus. Hij vloog met door zijn vader gemaakte vleugels van veren weg van het eiland Kreta waar zij gevangen werden gehouden in het  labyrint. Icarus was zo overmoedig te hoog te vliegen, zodat de zon de was deed smelten waarmee de vleugels bevestigd waren. Zo viel Icarus in zee, die sindsdien de Icarische Zee genoemd wordt.
Rechts onder zien we de hand van Daedalus - met vlak daaronder zijn in het Grieks gepspeld naam - en de neerdwarrelende verenvleugels van Ikarus. Bovenaan rechts zien we de contouren van een verkeersvliegtuig, wellicht bedoeld als symbool van menselijke overmoed.
Materiaal: ingewassen marmerplaten met applicatie in kunststof. Lokatie: LTS "Westhoeve" (later: Lokatie Techniek) aan de Reitse Hoevenstraat. Realisatie: 1983. 

TREFWOORDEN: Kunst in de openbare ruimte. Onderwijs.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag