049335 - De N.V. Wollenstoffenfabriek Beka aan de St. Josephstraat stopte haar productie in april 1968. In februari werd het voormalige fabriekscomplex verkocht aan de gemeente Tilburg. Het gebouw binnen het carré werd gesloopt en zo kwamen de vroegere paardenstallen van de voormalige kazerne, waarin Beka gedeeltelijk was gehuisvest, weer vrij te staan. Op 4 oktober 1976 werden voorbouw, paardenstallen en de fabrieksschoorsteen door de gemeenteraad voorgedragen bij de minister ter plaatsing op de lijst van beschermde monumenten. Pas in augustus 1986 besloot men de voormalige paardenstallen te restaureren ten behoeve van de huisvesting van het gemeentearchief Tilburg. Het gebouw werd op 16 september 1988 officieel geopend. De foto werd genomen tijdens de restauratie in de jaren 1987/1988. Op de foto de bouw van een nieuwe betonnen kelder onder het binnenplein, bestemd voor archiefdepot. Het binnenplein kreeg de naam Kazernehof. - Foto's & Kaarten

De N.V. Wollenstoffenfabriek Beka aan de St. Josephstraat stopte haar productie in april 1968. In februari werd het voormalige fabriekscomplex verkocht aan de gemeente Tilburg. Het gebouw binnen het carré werd gesloopt en zo kwamen de vroegere paardenstallen van de voormalige kazerne, waarin Beka gedeeltelijk was gehuisvest, weer vrij te staan. Op 4 oktober 1976 werden voorbouw, paardenstallen en de fabrieksschoorsteen door de gemeenteraad voorgedragen bij de minister ter plaatsing op de lijst van beschermde monumenten. Pas in augustus 1986 besloot men de voormalige paardenstallen te restaureren ten behoeve van de huisvesting van het gemeentearchief Tilburg. Het gebouw werd op 16 september 1988 officieel geopend. De foto werd genomen tijdens de restauratie in de jaren 1987/1988. Op de foto de bouw van een nieuwe betonnen kelder onder het binnenplein, bestemd voor archiefdepot. Het binnenplein kreeg de naam Kazernehof.

Fotonummer["049335"]
PlaatsTilburg
Straat["Kazernehof"]
WijkTivoli
Datering vanaf1987
FotograafTon van Horsen
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingDe N.V. Wollenstoffenfabriek Beka aan de St. Josephstraat stopte haar productie in april 1968. In februari werd het voormalige fabriekscomplex verkocht aan de gemeente Tilburg. Het gebouw binnen het carré werd gesloopt en zo kwamen de vroegere paardenstallen van de voormalige kazerne, waarin Beka gedeeltelijk was gehuisvest, weer vrij te staan. Op 4 oktober 1976 werden voorbouw, paardenstallen en de fabrieksschoorsteen door de gemeenteraad voorgedragen bij de minister ter plaatsing op de lijst van beschermde monumenten. Pas in augustus 1986 besloot men de voormalige paardenstallen te restaureren ten behoeve van de huisvesting van het gemeentearchief Tilburg. Het gebouw werd op 16 september 1988 officieel geopend. De foto werd genomen tijdens de restauratie in de jaren 1987/1988. Op de foto de bouw van een nieuwe betonnen kelder onder het binnenplein, bestemd voor archiefdepot. Het binnenplein kreeg de naam Kazernehof.
AnnotatieHet gemeentearchief van Tilburg, p. 44-45.
Datum

049335 - De N.V. Wollenstoffenfabriek Beka aan de St. Josephstraat stopte haar productie in april 1968. In februari werd het voormalige fabriekscomplex verkocht aan de gemeente Tilburg. Het gebouw binnen het carré werd gesloopt en zo kwamen de vroegere paardenstallen van de voormalige kazerne, waarin Beka gedeeltelijk was gehuisvest, weer vrij te staan. Op 4 oktober 1976 werden voorbouw, paardenstallen en de fabrieksschoorsteen door de gemeenteraad voorgedragen bij de minister ter plaatsing op de lijst van beschermde monumenten. Pas in augustus 1986 besloot men de voormalige paardenstallen te restaureren ten behoeve van de huisvesting van het gemeentearchief Tilburg. Het gebouw werd op 16 september 1988 officieel geopend. De foto werd genomen tijdens de restauratie in de jaren 1987/1988. Op de foto de bouw van een nieuwe betonnen kelder onder het binnenplein, bestemd voor archiefdepot. Het binnenplein kreeg de naam Kazernehof.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag