650429 - Schmidlin. Deze (onbekende) familiegroep werd gefotografeerd ter gelegenheid van een huwelijk omstreeks 1910. Logistiek gezien was het niet handig om met een dergelijke groep naar de fotostudio te gaan, dus fotografeerde Louis Schmidlin op locatie. Een aanvulling (na de publicatie van deze foto) leverde de identificatie van een gedeelte van de geportretteerden op. Het betreft de huwelijksdag van het echtpaar Zebregts-Maas op 31 mei 1911 te Tilburg. Het bruidspaar staat in het midden van de foto opgesteld. Bruidegom is Michael Maria Zebregts, zijn bruid Wilhelmina Maas. Direct links naast de bruidegom vader Hendrikus Zebregs (Tilburg 1849-1933), weduwnaar van Maria Elisabeth Philipsen. Achter vader Zebregs zien we het echtpaar Zebregts-Matthijssen, resp. een broer en schoonzus van de bruidegom. Naast de bruidegom zien we nog (met snor) Cornelis van Meerendonk, een zwager. De families Zebreg(t)s en Maas staan resp. links en rechts op de foto, aan de zijde van het familielid waaraan zij gerelateerd waren. Binnen de familie Zebreg(t)s zijn verschillende schrijfwijzen bekend met betrekking tot de familienaam. Deze foto onderscheid zich door de aanwezigheid van de poffers en de zgn. "bossche muts", een fragment van de (verdwenen) Brabantse klederdracht. - Foto's & Kaarten

Schmidlin. Deze (onbekende) familiegroep werd gefotografeerd ter gelegenheid van een huwelijk omstreeks 1910. Logistiek gezien was het niet handig om met een dergelijke groep naar de fotostudio te gaan, dus fotografeerde Louis Schmidlin op locatie. Een aanvulling (na de publicatie van deze foto) leverde de identificatie van een gedeelte van de geportretteerden op. Het betreft de huwelijksdag van het echtpaar Zebregts-Maas op 31 mei 1911 te Tilburg. Het bruidspaar staat in het midden van de foto opgesteld. Bruidegom is Michael Maria Zebregts, zijn bruid Wilhelmina Maas. Direct links naast de bruidegom vader Hendrikus Zebregs (Tilburg 1849-1933), weduwnaar van Maria Elisabeth Philipsen. Achter vader Zebregs zien we het echtpaar Zebregts-Matthijssen, resp. een broer en schoonzus van de bruidegom. Naast de bruidegom zien we nog (met snor) Cornelis van Meerendonk, een zwager. De families Zebreg(t)s en Maas staan resp. links en rechts op de foto, aan de zijde van het familielid waaraan zij gerelateerd waren. Binnen de familie Zebreg(t)s zijn verschillende schrijfwijzen bekend met betrekking tot de familienaam. Deze foto onderscheid zich door de aanwezigheid van de poffers en de zgn. "bossche muts", een fragment van de (verdwenen) Brabantse klederdracht.

Fotonummer["650429"]
PlaatsTilburg
Datering vanaf1910
FotograafSchmidlin, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingSchmidlin. Deze (onbekende) familiegroep werd gefotografeerd ter gelegenheid van een huwelijk omstreeks 1910. Logistiek gezien was het niet handig om met een dergelijke groep naar de fotostudio te gaan, dus fotografeerde Louis Schmidlin op locatie. Een aanvulling (na de publicatie van deze foto) leverde de identificatie van een gedeelte van de geportretteerden op. Het betreft de huwelijksdag van het echtpaar Zebregts-Maas op 31 mei 1911 te Tilburg. Het bruidspaar staat in het midden van de foto opgesteld. Bruidegom is Michael Maria Zebregts, zijn bruid Wilhelmina Maas. Direct links naast de bruidegom vader Hendrikus Zebregs (Tilburg 1849-1933), weduwnaar van Maria Elisabeth Philipsen. Achter vader Zebregs zien we het echtpaar Zebregts-Matthijssen, resp. een broer en schoonzus van de bruidegom. Naast de bruidegom zien we nog (met snor) Cornelis van Meerendonk, een zwager. De families Zebreg(t)s en Maas staan resp. links en rechts op de foto, aan de zijde van het familielid waaraan zij gerelateerd waren. Binnen de familie Zebreg(t)s zijn verschillende schrijfwijzen bekend met betrekking tot de familienaam. Deze foto onderscheid zich door de aanwezigheid van de poffers en de zgn. "bossche muts", een fragment van de (verdwenen) Brabantse klederdracht.
AnnotatieGepubliceerd in "Tilburg gefotografeerd door Schmidlin", pag. 38. Aanvulling dhr Swaans, 2014
Datum

650429 - Schmidlin. Deze (onbekende) familiegroep werd gefotografeerd ter gelegenheid van een huwelijk omstreeks 1910. Logistiek gezien was het niet handig om met een dergelijke groep naar de fotostudio te gaan, dus fotografeerde Louis Schmidlin op locatie.

Een aanvulling (na de publicatie van deze foto) leverde de identificatie van een gedeelte van de geportretteerden op. Het betreft de huwelijksdag van het echtpaar Zebregts-Maas op 31 mei 1911 te Tilburg. 
Het bruidspaar staat in het midden van de foto opgesteld. Bruidegom is Michael Maria Zebregts, zijn bruid Wilhelmina Maas. Direct links naast de bruidegom vader Hendrikus Zebregs (Tilburg 1849-1933), weduwnaar van Maria Elisabeth Philipsen. Achter vader Zebregs zien we het echtpaar Zebregts-Matthijssen, resp. een broer en schoonzus van de bruidegom. Naast de bruidegom zien we nog (met snor) Cornelis van Meerendonk, een zwager.

De families Zebreg(t)s en Maas staan resp. links en rechts op de foto, aan de zijde van het familielid waaraan zij gerelateerd waren. 
Binnen de familie Zebreg(t)s zijn verschillende schrijfwijzen bekend met betrekking tot de familienaam. 

Deze foto onderscheid zich door de aanwezigheid van de poffers en de zgn. "bossche muts", een fragment van de (verdwenen) Brabantse klederdracht.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag