002708 - De Nieuwe Goirleseweg werd op 29 juli 1949 ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van de Volt omgedoopt in de Voltstraat. De N.V. Volt werd op 26 mei 1909 opgericht door vier ondernemers: de Tilburgse wijnhandelaar F.J.J.B. Verbunt, A.A.M. v.d. Biggelaar, fabrikant te Roosendaal, P. v.d. Biggelaar, fabrikant te Breda en L.F. de Bakker, electriciën te Tilburg. Doel van de N.V. was 'het fabriceren van metaaldraadgloeilampen en onderdelen daarvan, niet alleen voor Nederland, maar ook voor de export'. De eerste directeur werd L.F. de Bakker die kort daarna weer met ontslag ging. Al snel werd de naam omgezet in 'Metaaldraadgloeilampenfabriek Volt'. Het fabriekje begon in een oud pakhuis aan de Schoolstraat, maar op 7 juli 1909 werd een leegstaande leerlooierij aan de Nieuwe Goirleseweg ingericht tot fabriek. Rechts aan het begin van de straat de panden Nieuwe Goirleseweg, later Voltstraat, 2-16. Deze panden werden in 1922 gebouwd door architect C.J.G. Visser in opdracht van drijfriemenfabrikant A.C. Backer. Visser liet zich inspireren door de Amsterdamse School. Op de achtergrond de parochiekerk Onze Lieve Vrouw, Moeder van Goede Raad ( in de volksmond Broekhoven I ) aan de Broekhovenseweg. - Foto's & Kaarten

De Nieuwe Goirleseweg werd op 29 juli 1949 ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van de Volt omgedoopt in de Voltstraat. De N.V. Volt werd op 26 mei 1909 opgericht door vier ondernemers: de Tilburgse wijnhandelaar F.J.J.B. Verbunt, A.A.M. v.d. Biggelaar, fabrikant te Roosendaal, P. v.d. Biggelaar, fabrikant te Breda en L.F. de Bakker, electriciën te Tilburg. Doel van de N.V. was 'het fabriceren van metaaldraadgloeilampen en onderdelen daarvan, niet alleen voor Nederland, maar ook voor de export'. De eerste directeur werd L.F. de Bakker die kort daarna weer met ontslag ging. Al snel werd de naam omgezet in 'Metaaldraadgloeilampenfabriek Volt'. Het fabriekje begon in een oud pakhuis aan de Schoolstraat, maar op 7 juli 1909 werd een leegstaande leerlooierij aan de Nieuwe Goirleseweg ingericht tot fabriek. Rechts aan het begin van de straat de panden Nieuwe Goirleseweg, later Voltstraat, 2-16. Deze panden werden in 1922 gebouwd door architect C.J.G. Visser in opdracht van drijfriemenfabrikant A.C. Backer. Visser liet zich inspireren door de Amsterdamse School. Op de achtergrond de parochiekerk Onze Lieve Vrouw, Moeder van Goede Raad ( in de volksmond Broekhoven I ) aan de Broekhovenseweg.

DownloadbaarSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
FotonummerSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Plaats(en)System.Collections.Generic.List`1[System.String]
StraatSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datering vanafSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uiterlijke vormSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uitgebreide omschrijvingSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
AnnotatieSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datum

002708 - De Nieuwe Goirleseweg werd op 29 juli 1949 ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van de Volt omgedoopt in de Voltstraat. De N.V. Volt werd op 26 mei 1909 opgericht door vier ondernemers: de Tilburgse wijnhandelaar F.J.J.B. Verbunt,  A.A.M. v.d. Biggelaar, fabrikant te Roosendaal, P. v.d. Biggelaar, fabrikant te Breda en L.F. de Bakker, electriciën te Tilburg. Doel van de N.V. was 'het fabriceren van metaaldraadgloeilampen en onderdelen daarvan, niet alleen voor Nederland, maar ook voor de export'. De eerste directeur werd L.F. de Bakker die kort daarna weer met ontslag ging. Al snel werd de naam omgezet in 'Metaaldraadgloeilampenfabriek Volt'. Het fabriekje begon in een oud pakhuis aan de Schoolstraat, maar op 7 juli 1909 werd een leegstaande leerlooierij aan de Nieuwe Goirleseweg ingericht tot fabriek. Rechts aan het begin van de straat de panden Nieuwe Goirleseweg, later Voltstraat, 2-16. Deze panden werden in 1922 gebouwd door architect C.J.G. Visser in opdracht van drijfriemenfabrikant A.C. Backer. Visser liet zich inspireren door de Amsterdamse School. Op de achtergrond de parochiekerk Onze Lieve Vrouw, Moeder van Goede Raad ( in de volksmond Broekhoven I ) aan de Broekhovenseweg.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag