011302 - Broekhovenseweg, hoek Voltstraat. Links de pastorie van de parochie Broekhoven I. Rechts de woningen Broekhovenseweg 7-15c en Voltstraat 2-16, in 1922 gebouwd onder architectuur van C.J.G. Visser in opdracht van drijfriemenfabrikant A.C. Backer. Vanwege de dure grondprijs werd gekozen voor etagebouw, Visser had zich bij de bouw laten inspireren door de Amsterdamse school: geknikte gevels, loggia's en versieringen in het metselwerk. - Foto's & Kaarten

Broekhovenseweg, hoek Voltstraat. Links de pastorie van de parochie Broekhoven I. Rechts de woningen Broekhovenseweg 7-15c en Voltstraat 2-16, in 1922 gebouwd onder architectuur van C.J.G. Visser in opdracht van drijfriemenfabrikant A.C. Backer. Vanwege de dure grondprijs werd gekozen voor etagebouw, Visser had zich bij de bouw laten inspireren door de Amsterdamse school: geknikte gevels, loggia's en versieringen in het metselwerk.

Fotonummer["011302"]
PlaatsTilburg
Straat["Broekhovenseweg"]
WijkBroekhoven
Datering vanaf1935
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingBroekhovenseweg, hoek Voltstraat. Links de pastorie van de parochie Broekhoven I. Rechts de woningen Broekhovenseweg 7-15c en Voltstraat 2-16, in 1922 gebouwd onder architectuur van C.J.G. Visser in opdracht van drijfriemenfabrikant A.C. Backer. Vanwege de dure grondprijs werd gekozen voor etagebouw, Visser had zich bij de bouw laten inspireren door de Amsterdamse school: geknikte gevels, loggia's en versieringen in het metselwerk.
AnnotatieArchitectuur en stedenbouw in de gemeente Tilburg 1850-1940, p. 101.
Huisnummer7-15c
Datum

011302 - Broekhovenseweg, hoek Voltstraat. Links de pastorie van de parochie Broekhoven I. Rechts de woningen Broekhovenseweg 7-15c en Voltstraat 2-16, in 1922 gebouwd onder architectuur van C.J.G. Visser in opdracht van drijfriemenfabrikant A.C. Backer. Vanwege de dure grondprijs werd gekozen voor etagebouw, Visser had zich bij de bouw laten inspireren door de Amsterdamse school: geknikte gevels, loggia's en versieringen in het metselwerk.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag