604402 - Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Henricus Franciscus P. Muurmans, werd geboren op 8 maart 1911 in Tilburg en overleed op 21 december 1943 in Tilburg. Tijdens de oorlog was het algemene consigne dat de politie op vluchtenden moest schieten. Muurmans werd op de bewuste avond van 21 december 1943 door zijn broer overgehaald met hem mee te gaan, waarheen is niet bekend. In de Poelstraat (nu Tafelbergstraat) werd hij in de rug geschoten door een Duitse patrouille, draaide zich om en werd vervolgens in de buik getroffen. Hulpverlening werd door de Duitsers niet direct toegestaan en hij overleed dezelfde avond nog in het ziekenhuis. - Foto's & Kaarten

Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Henricus Franciscus P. Muurmans, werd geboren op 8 maart 1911 in Tilburg en overleed op 21 december 1943 in Tilburg. Tijdens de oorlog was het algemene consigne dat de politie op vluchtenden moest schieten. Muurmans werd op de bewuste avond van 21 december 1943 door zijn broer overgehaald met hem mee te gaan, waarheen is niet bekend. In de Poelstraat (nu Tafelbergstraat) werd hij in de rug geschoten door een Duitse patrouille, draaide zich om en werd vervolgens in de buik getroffen. Hulpverlening werd door de Duitsers niet direct toegestaan en hij overleed dezelfde avond nog in het ziekenhuis.

Fotonummer["604402"]
PlaatsTilburg
Straat["Jozef Israëlsstraat"]
Datering vanaf1945
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingTweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Henricus Franciscus P. Muurmans, werd geboren op 8 maart 1911 in Tilburg en overleed op 21 december 1943 in Tilburg. Tijdens de oorlog was het algemene consigne dat de politie op vluchtenden moest schieten. Muurmans werd op de bewuste avond van 21 december 1943 door zijn broer overgehaald met hem mee te gaan, waarheen is niet bekend. In de Poelstraat (nu Tafelbergstraat) werd hij in de rug geschoten door een Duitse patrouille, draaide zich om en werd vervolgens in de buik getroffen. Hulpverlening werd door de Duitsers niet direct toegestaan en hij overleed dezelfde avond nog in het ziekenhuis.
Huisnummer62
Datum

604402 - Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Henricus Franciscus P. Muurmans, werd geboren op 8 maart 1911 in Tilburg en overleed op 21 december 1943 in Tilburg. 
Tijdens de oorlog was het algemene consigne dat de politie op vluchtenden moest schieten.  
Muurmans werd op de bewuste avond van 21 december 1943 door zijn broer overgehaald met hem mee te gaan, waarheen is niet bekend. In de Poelstraat (nu Tafelbergstraat) werd hij in de rug geschoten door een Duitse patrouille, draaide zich om en werd vervolgens in de buik getroffen. Hulpverlening werd door de Duitsers niet direct toegestaan en hij overleed dezelfde avond nog in het ziekenhuis.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag