010179 - De Oude Markt, voorheen de Markt op een marktdag. Voor 1903 werd er rond de Heikse kerk van alles verhandeld. In 1903 werd er uitsluitend een groentemarkt gehouden. Tien jaar later, zou de dagelijkse groentemarkt verhuizen naar de buurt rond het paleis-raadhuis. Veel vrouwen op de markt dragen nog klederdracht. In het midden een voermanswagen met paard. Links hotel De Gouden Zwaan van de familie Broeckx. - Foto's & Kaarten

De Oude Markt, voorheen de Markt op een marktdag. Voor 1903 werd er rond de Heikse kerk van alles verhandeld. In 1903 werd er uitsluitend een groentemarkt gehouden. Tien jaar later, zou de dagelijkse groentemarkt verhuizen naar de buurt rond het paleis-raadhuis. Veel vrouwen op de markt dragen nog klederdracht. In het midden een voermanswagen met paard. Links hotel De Gouden Zwaan van de familie Broeckx.

Fotonummer["010179"]
PlaatsTilburg
Straat["Oude Markt"]
WijkCentrum
Datering vanaf1900
OmschrijvingDe Oude Markt, voorheen de Markt op een marktdag. Voor 1903 werd er rond de Heikse kerk van alles verhandeld. In 1903 werd er uitsluitend een groentemarkt gehouden. Tien jaar later, zou de dagelijkse groentemarkt verhuizen naar de buurt rond het paleis-raadhuis. Veel vrouwen op de markt dragen nog klederdracht. In het midden een voermanswagen met paard. Links hotel De Gouden Zwaan van de familie Broeckx.
Datum

010179 - De Oude Markt, voorheen de Markt op een marktdag. Voor 1903 werd er rond de Heikse kerk van alles verhandeld. In 1903 werd er uitsluitend een groentemarkt gehouden. Tien jaar later, zou de dagelijkse groentemarkt verhuizen naar de buurt rond het paleis-raadhuis. Veel vrouwen op de markt dragen nog klederdracht. In het midden een voermanswagen met paard. Links hotel De Gouden Zwaan van de familie Broeckx.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag