043837 - Kegelclub "Herinnering" of "Het Noorden". De club was in ieder geval "thuis" in café "de Roode Haan" aan het Wilhelminapark 42. De foto werd gemaakt op de binnenplaats. Bij het café stond een gebouwtje met vier kegelbanen, ook bestemd voor een andere kegelclub met de naam "de Roode Haan". Zittend van links naar rechts: de broers Walter en Albert Dirks, slagers aan het Wilhelminapark nr. 38, Cornelis A.J.M. (Kees) van Dijk uit de Goirkestraat, voorzitter van de kegelclub en firmant van Gebr. van Dijk, groothandel in gedistilleerd, likeuren en wijnen, Adrianus J.A.M. (Jos) Verhoeven, werkzaam in het expeditiebedrijf van zijn vader, de firma Wed. A. Verhoeven & Zonen aan het Wilhelminapark 42a, en G.F.J.C. Brekelmans. Hij had een schoenenzaak aan het Wilhelminapark. Staande van links naar rechts: Dientje Dirks-van Raak, N.N., Walter Teurlings, Riet Konings-van de Schoot, N.N., Sebastianus A.M. (Janus, ook Bas) de Cock, leraar Duits en woonachtig aan de Goirkestraat en getrouwd met Lies Verhoeven. Vervolgens zijn zwager Johannes A. (Jan) Verhoeven, broer van Jos en ook werkzaam bij het expeditiebedrijf van zijn vader, N.N. en Piet Meijs-van Gorp uit de Goirkestraat. De caféhouder van "de Roode Haan" was in die tijd H.A.M. van Empel. - Foto's & Kaarten

Kegelclub "Herinnering" of "Het Noorden". De club was in ieder geval "thuis" in café "de Roode Haan" aan het Wilhelminapark 42. De foto werd gemaakt op de binnenplaats. Bij het café stond een gebouwtje met vier kegelbanen, ook bestemd voor een andere kegelclub met de naam "de Roode Haan". Zittend van links naar rechts: de broers Walter en Albert Dirks, slagers aan het Wilhelminapark nr. 38, Cornelis A.J.M. (Kees) van Dijk uit de Goirkestraat, voorzitter van de kegelclub en firmant van Gebr. van Dijk, groothandel in gedistilleerd, likeuren en wijnen, Adrianus J.A.M. (Jos) Verhoeven, werkzaam in het expeditiebedrijf van zijn vader, de firma Wed. A. Verhoeven & Zonen aan het Wilhelminapark 42a, en G.F.J.C. Brekelmans. Hij had een schoenenzaak aan het Wilhelminapark. Staande van links naar rechts: Dientje Dirks-van Raak, N.N., Walter Teurlings, Riet Konings-van de Schoot, N.N., Sebastianus A.M. (Janus, ook Bas) de Cock, leraar Duits en woonachtig aan de Goirkestraat en getrouwd met Lies Verhoeven. Vervolgens zijn zwager Johannes A. (Jan) Verhoeven, broer van Jos en ook werkzaam bij het expeditiebedrijf van zijn vader, N.N. en Piet Meijs-van Gorp uit de Goirkestraat. De caféhouder van "de Roode Haan" was in die tijd H.A.M. van Empel.

Fotonummer["043837"]
PlaatsTilburg
Straat["Wilhelminapark"]
WijkGasthuisstraat
Datering vanaf1930
FotograafSchmidlin, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingKegelclub "Herinnering" of "Het Noorden". De club was in ieder geval "thuis" in café "de Roode Haan" aan het Wilhelminapark 42. De foto werd gemaakt op de binnenplaats. Bij het café stond een gebouwtje met vier kegelbanen, ook bestemd voor een andere kegelclub met de naam "de Roode Haan". Zittend van links naar rechts: de broers Walter en Albert Dirks, slagers aan het Wilhelminapark nr. 38, Cornelis A.J.M. (Kees) van Dijk uit de Goirkestraat, voorzitter van de kegelclub en firmant van Gebr. van Dijk, groothandel in gedistilleerd, likeuren en wijnen, Adrianus J.A.M. (Jos) Verhoeven, werkzaam in het expeditiebedrijf van zijn vader, de firma Wed. A. Verhoeven & Zonen aan het Wilhelminapark 42a, en G.F.J.C. Brekelmans. Hij had een schoenenzaak aan het Wilhelminapark. Staande van links naar rechts: Dientje Dirks-van Raak, N.N., Walter Teurlings, Riet Konings-van de Schoot, N.N., Sebastianus A.M. (Janus, ook Bas) de Cock, leraar Duits en woonachtig aan de Goirkestraat en getrouwd met Lies Verhoeven. Vervolgens zijn zwager Johannes A. (Jan) Verhoeven, broer van Jos en ook werkzaam bij het expeditiebedrijf van zijn vader, N.N. en Piet Meijs-van Gorp uit de Goirkestraat. De caféhouder van "de Roode Haan" was in die tijd H.A.M. van Empel.
AnnotatieBrabants Dagblad, rubriek Weerzien, 14.2.2001.
Datum

043837 - Kegelclub "Herinnering"  of "Het Noorden". De club was in ieder geval "thuis" in café "de Roode Haan" aan het Wilhelminapark 42. De foto werd gemaakt op de binnenplaats. Bij het café stond een gebouwtje met vier kegelbanen, ook bestemd voor een andere kegelclub met de naam "de Roode Haan". Zittend van links naar rechts: de broers Walter en Albert Dirks, slagers aan het Wilhelminapark nr. 38, Cornelis A.J.M. (Kees) van Dijk uit de Goirkestraat, voorzitter van de kegelclub en firmant van Gebr. van Dijk, groothandel in gedistilleerd, likeuren en wijnen, Adrianus J.A.M. (Jos) Verhoeven, werkzaam in het expeditiebedrijf van zijn vader, de firma Wed. A. Verhoeven & Zonen aan het Wilhelminapark 42a, en G.F.J.C. Brekelmans. Hij had een schoenenzaak aan het Wilhelminapark. Staande van links naar rechts: Dientje Dirks-van Raak, N.N., Walter Teurlings, Riet Konings-van de Schoot, N.N., Sebastianus A.M. (Janus, ook Bas) de Cock, leraar Duits en woonachtig aan de Goirkestraat en getrouwd met Lies Verhoeven. Vervolgens zijn zwager Johannes A. (Jan) Verhoeven, broer van Jos en ook werkzaam bij het expeditiebedrijf van zijn vader, N.N. en Piet Meijs-van Gorp uit de Goirkestraat. De caféhouder van "de Roode Haan" was in die tijd H.A.M. van Empel.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag