016574 - Molenhuis met op de achtergrond de molen van de familie Schraven-Eijsbouts. Op de voorgrond links een (onbekende) knecht, voor de deur v.l.n.r.: Antje Sauvé (dienstbode afkomstig uit Asten), molenaarsdochter Annie Schraven, Toos (Wolters-), Eijsbouts, zuster van Marie-Schraven-Eijsbouts, dochter Truus Schraven, Marie Schraven-Eijsbouts, dochter Toos Schraven. Molen en molenhuis van de firma Schraven-Eijsbouts aan de Broekhovenseweg met het molenhuis en speeltuin "De Molenhof" (gevelbordje). Links op de foto een knecht (naam onbekend) die in het linkergedeelte van het huis woonde. Voor de deur van links naar rechts: Antje Sauvé, dienstbode afkomstig uit Asten, molenaarsdochter Annie Schraven, Toos (Wolters-) Eijsbouts, zuster van Marie Schraven Eijsbouts, Dochter Truus Schraven, Marie Schraven-Eijsbouts, dochter Toos Schraven. Rechts een onbekende man met fiets. . - Foto's & Kaarten

Molenhuis met op de achtergrond de molen van de familie Schraven-Eijsbouts. Op de voorgrond links een (onbekende) knecht, voor de deur v.l.n.r.: Antje Sauvé (dienstbode afkomstig uit Asten), molenaarsdochter Annie Schraven, Toos (Wolters-), Eijsbouts, zuster van Marie-Schraven-Eijsbouts, dochter Truus Schraven, Marie Schraven-Eijsbouts, dochter Toos Schraven. Molen en molenhuis van de firma Schraven-Eijsbouts aan de Broekhovenseweg met het molenhuis en speeltuin "De Molenhof" (gevelbordje). Links op de foto een knecht (naam onbekend) die in het linkergedeelte van het huis woonde. Voor de deur van links naar rechts: Antje Sauvé, dienstbode afkomstig uit Asten, molenaarsdochter Annie Schraven, Toos (Wolters-) Eijsbouts, zuster van Marie Schraven Eijsbouts, Dochter Truus Schraven, Marie Schraven-Eijsbouts, dochter Toos Schraven. Rechts een onbekende man met fiets. .

Fotonummer["016574"]
PlaatsTilburg
Straat["Broekhovenseweg"]
WijkBroekhoven
Datering vanaf1906
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingMolenhuis met op de achtergrond de molen van de familie Schraven-Eijsbouts. Op de voorgrond links een (onbekende) knecht, voor de deur v.l.n.r.: Antje Sauvé (dienstbode afkomstig uit Asten), molenaarsdochter Annie Schraven, Toos (Wolters-), Eijsbouts, zuster van Marie-Schraven-Eijsbouts, dochter Truus Schraven, Marie Schraven-Eijsbouts, dochter Toos Schraven. Molen en molenhuis van de firma Schraven-Eijsbouts aan de Broekhovenseweg met het molenhuis en speeltuin "De Molenhof" (gevelbordje). Links op de foto een knecht (naam onbekend) die in het linkergedeelte van het huis woonde. Voor de deur van links naar rechts: Antje Sauvé, dienstbode afkomstig uit Asten, molenaarsdochter Annie Schraven, Toos (Wolters-) Eijsbouts, zuster van Marie Schraven Eijsbouts, Dochter Truus Schraven, Marie Schraven-Eijsbouts, dochter Toos Schraven. Rechts een onbekende man met fiets. .
AnnotatiePubl. Molens, maalderijen en meelfabrieken in Tilburg. Auteurs: A. Vorselaars en Jan Schreirs. p.100 Tilburg in beeld, foto 93. Ach lieve tijd 14, p. 323. Beeld van een stad, 2000, p. 72. De Broekhovense molen van de meelfabriek Schraven-Eijsbouts werd gekraakt tot 25 februari 1985 en halverwege 1985 gesloopt.
Datum

016574 - Molenhuis met op de achtergrond de molen van de familie Schraven-Eijsbouts.
Op de voorgrond links een (onbekende) knecht, voor de deur v.l.n.r.: Antje Sauvé (dienstbode afkomstig uit Asten), molenaarsdochter Annie Schraven, Toos (Wolters-), Eijsbouts, zuster van Marie-Schraven-Eijsbouts, dochter Truus Schraven, Marie Schraven-Eijsbouts, dochter Toos Schraven.
Molen en molenhuis van de firma Schraven-Eijsbouts aan de Broekhovenseweg met het molenhuis en speeltuin "De Molenhof" (gevelbordje).
Links op de foto een knecht (naam onbekend) die in het linkergedeelte van het huis woonde. Voor de deur van links naar rechts: Antje Sauvé, dienstbode afkomstig uit Asten, molenaarsdochter Annie Schraven, Toos (Wolters-) Eijsbouts, zuster van Marie Schraven Eijsbouts, Dochter Truus Schraven, Marie Schraven-Eijsbouts, dochter Toos Schraven. Rechts een onbekende man met fiets.
.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag