046694 - Tekening. "De plas nabij Goirle" getekend door kapitein Gevers van Endegeest tijdens de Belgische opstand. Rechts de molendijk, genoemd naar de aan deze dijk gelegen watermolen. Op de achtergrond de kerk van St. Jan Onthoofding te Goirle. Links de Vloed, oorspronkelijk een leengoed van de leenmannen van Gorp. In 1838 verkocht de toenmalige eigenaar, een dochter van ridder De Bosschaert De Bouwel uit Antwerpen, de Vloed aan koning Willem II. De volgende eigenaar was Franciscus A.J. Janssens, bisschop van Natchez in Noord-Amerika. - Foto's & Kaarten

Tekening. "De plas nabij Goirle" getekend door kapitein Gevers van Endegeest tijdens de Belgische opstand. Rechts de molendijk, genoemd naar de aan deze dijk gelegen watermolen. Op de achtergrond de kerk van St. Jan Onthoofding te Goirle. Links de Vloed, oorspronkelijk een leengoed van de leenmannen van Gorp. In 1838 verkocht de toenmalige eigenaar, een dochter van ridder De Bosschaert De Bouwel uit Antwerpen, de Vloed aan koning Willem II. De volgende eigenaar was Franciscus A.J. Janssens, bisschop van Natchez in Noord-Amerika.

Fotonummer["046694"]
PlaatsGoirle
Straat["Watermolenstraat"]
Datering vanaf1830
Uiterlijke vormprent
OmschrijvingTekening. "De plas nabij Goirle" getekend door kapitein Gevers van Endegeest tijdens de Belgische opstand. Rechts de molendijk, genoemd naar de aan deze dijk gelegen watermolen. Op de achtergrond de kerk van St. Jan Onthoofding te Goirle. Links de Vloed, oorspronkelijk een leengoed van de leenmannen van Gorp. In 1838 verkocht de toenmalige eigenaar, een dochter van ridder De Bosschaert De Bouwel uit Antwerpen, de Vloed aan koning Willem II. De volgende eigenaar was Franciscus A.J. Janssens, bisschop van Natchez in Noord-Amerika.
AnnotatieEen eeuw Goirle 1870-1970, p. 60.
Datum

046694 - Tekening. "De plas nabij Goirle" getekend door kapitein Gevers van Endegeest tijdens de Belgische opstand. Rechts de molendijk, genoemd naar de aan deze dijk gelegen watermolen. Op de achtergrond de kerk van St. Jan Onthoofding te Goirle. Links de Vloed, oorspronkelijk een leengoed van de leenmannen van Gorp. In 1838 verkocht de toenmalige eigenaar, een dochter van ridder De Bosschaert De Bouwel uit Antwerpen, de Vloed aan koning Willem II. De volgende eigenaar was Franciscus A.J. Janssens, bisschop van Natchez in Noord-Amerika.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag