054528 - Kaart. Fragment van de "Kaart Figuratief van Bataafsch-Braband" door Hendrik Verhees. Deze kaart geeft duidelijk aan dat Hilvarenbeek (in het midden) omringd was door grote heidevelden. In het midden de heerlijkheid Hilvarenbeek, Diessen en Westelbeers. Linksboven de heerlijkheid Tilburg en Goirle. Links van Goirle, het dorp Riel dat ook bij de heerlijkheid Hilvarenbeek hoorde. Links onder het dorp Poppel. Boven Hilvarenbeek de heerlijkheid Moergestel. - Foto's & Kaarten

Kaart. Fragment van de "Kaart Figuratief van Bataafsch-Braband" door Hendrik Verhees. Deze kaart geeft duidelijk aan dat Hilvarenbeek (in het midden) omringd was door grote heidevelden. In het midden de heerlijkheid Hilvarenbeek, Diessen en Westelbeers. Linksboven de heerlijkheid Tilburg en Goirle. Links van Goirle, het dorp Riel dat ook bij de heerlijkheid Hilvarenbeek hoorde. Links onder het dorp Poppel. Boven Hilvarenbeek de heerlijkheid Moergestel.

Fotonummer["054528"]
PlaatsHilvarenbeek
Datering vanaf1794
Uiterlijke vormplattegrond
OmschrijvingKaart. Fragment van de "Kaart Figuratief van Bataafsch-Braband" door Hendrik Verhees. Deze kaart geeft duidelijk aan dat Hilvarenbeek (in het midden) omringd was door grote heidevelden. In het midden de heerlijkheid Hilvarenbeek, Diessen en Westelbeers. Linksboven de heerlijkheid Tilburg en Goirle. Links van Goirle, het dorp Riel dat ook bij de heerlijkheid Hilvarenbeek hoorde. Links onder het dorp Poppel. Boven Hilvarenbeek de heerlijkheid Moergestel.
AnnotatieHilvarenbeek en zijn kerkdorpen, p 2.
Datum

054528 - Kaart. Fragment van de "Kaart Figuratief van Bataafsch-Braband" door Hendrik Verhees. Deze kaart geeft duidelijk aan dat Hilvarenbeek (in het midden) omringd was door grote heidevelden. In het midden de heerlijkheid Hilvarenbeek, Diessen en Westelbeers. Linksboven de heerlijkheid Tilburg en Goirle. Links van Goirle, het dorp Riel dat ook bij de heerlijkheid Hilvarenbeek hoorde. Links onder het dorp Poppel. Boven Hilvarenbeek de heerlijkheid Moergestel.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag