604817 - Aanleg van de brug bij Keizersveer. Keizersveer is een buurtschap in de gemeente Geertruidenberg. De Keizersveerbrug verbindt het Land van Altena met het Brabantse vastland over de Bergsche Maas. De brug is vernoemd naar het Keizersveer, dat de verbinding onderhield over de Bergsche Maas als onderdeel van de Napoleonsweg (een verharde weg die voor het eerst aangelegd werd tijdens het bewind van Napoleon Bonaparte, 1810-1813. Deze wegen zijn meestal kaarsrecht aangelegd. De provinciale weg A27, geopend op 6 december 1968, volgt het tracé van de oude Napoleonsweg grotendeels. De eerste verkeersbrug werd gebouwd in 1931 en tijdens de Tweede Wereldoorlog meermalen opgeblazen. - Foto's & Kaarten

Aanleg van de brug bij Keizersveer. Keizersveer is een buurtschap in de gemeente Geertruidenberg. De Keizersveerbrug verbindt het Land van Altena met het Brabantse vastland over de Bergsche Maas. De brug is vernoemd naar het Keizersveer, dat de verbinding onderhield over de Bergsche Maas als onderdeel van de Napoleonsweg (een verharde weg die voor het eerst aangelegd werd tijdens het bewind van Napoleon Bonaparte, 1810-1813. Deze wegen zijn meestal kaarsrecht aangelegd. De provinciale weg A27, geopend op 6 december 1968, volgt het tracé van de oude Napoleonsweg grotendeels. De eerste verkeersbrug werd gebouwd in 1931 en tijdens de Tweede Wereldoorlog meermalen opgeblazen.

Fotonummer["604817"]
PlaatsGeertruidenberg
Herkomst2639, Collectie foto's en glasnegatieven Geertruidenberg, 1870-2000
OmschrijvingAanleg van de brug bij Keizersveer. Keizersveer is een buurtschap in de gemeente Geertruidenberg. De Keizersveerbrug verbindt het Land van Altena met het Brabantse vastland over de Bergsche Maas. De brug is vernoemd naar het Keizersveer, dat de verbinding onderhield over de Bergsche Maas als onderdeel van de Napoleonsweg (een verharde weg die voor het eerst aangelegd werd tijdens het bewind van Napoleon Bonaparte, 1810-1813. Deze wegen zijn meestal kaarsrecht aangelegd. De provinciale weg A27, geopend op 6 december 1968, volgt het tracé van de oude Napoleonsweg grotendeels. De eerste verkeersbrug werd gebouwd in 1931 en tijdens de Tweede Wereldoorlog meermalen opgeblazen.
AnnotatieGevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Brug_bij_Keizersveer
Datum["1931"]

604817 - Aanleg van de brug bij Keizersveer. Keizersveer is een buurtschap in de gemeente Geertruidenberg.  De Keizersveerbrug verbindt het Land van Altena met het Brabantse vastland over de Bergsche Maas. De brug is vernoemd naar het Keizersveer, dat de verbinding onderhield over de Bergsche Maas als onderdeel van de Napoleonsweg (een verharde weg die voor het eerst aangelegd werd tijdens het bewind van Napoleon Bonaparte, 1810-1813. Deze wegen zijn meestal kaarsrecht aangelegd. De provinciale weg  A27, geopend op 6 december 1968,  volgt het tracé van de oude Napoleonsweg grotendeels.  De eerste verkeersbrug werd gebouwd in 1931 en tijdens de Tweede Wereldoorlog meermalen opgeblazen.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag