067350 - Schuttersgilden. Handboogschuttersgilde Sint Sebastiaan. De standaard van het gilde Sint Sebastiaan, hier gebruikt b.g.v. de priesterwijding en eerste H. Mis van Theo van Dun in parochiekerk Petrus en Paulus aan de Vierwindenlaan. De standaard is een exacte kopie uit 1967 van een ouder exemplaar uit de 18e eeuw, dat achter glas bewaard wordt. Aan de gefotografeerde zijde een afbeelding van de patroonheilige en het familiewapen van de laatste heren van Tilburg : Van Hogendorp van Hofwegen. Aan de hier niet zichtbare andere zijde staat het wapen van Tilburg in de 18e- eeuwse vorm. - Foto's & Kaarten

Schuttersgilden. Handboogschuttersgilde Sint Sebastiaan. De standaard van het gilde Sint Sebastiaan, hier gebruikt b.g.v. de priesterwijding en eerste H. Mis van Theo van Dun in parochiekerk Petrus en Paulus aan de Vierwindenlaan. De standaard is een exacte kopie uit 1967 van een ouder exemplaar uit de 18e eeuw, dat achter glas bewaard wordt. Aan de gefotografeerde zijde een afbeelding van de patroonheilige en het familiewapen van de laatste heren van Tilburg : Van Hogendorp van Hofwegen. Aan de hier niet zichtbare andere zijde staat het wapen van Tilburg in de 18e- eeuwse vorm.

Fotonummer["067350"]
PlaatsTilburg
Straat["Vierwindenlaan"]
WijkZorgvlied
FotograafVerberk, Cees
HerkomstGilde Sint Sebastiaan
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingSchuttersgilden. Handboogschuttersgilde Sint Sebastiaan. De standaard van het gilde Sint Sebastiaan, hier gebruikt b.g.v. de priesterwijding en eerste H. Mis van Theo van Dun in parochiekerk Petrus en Paulus aan de Vierwindenlaan. De standaard is een exacte kopie uit 1967 van een ouder exemplaar uit de 18e eeuw, dat achter glas bewaard wordt. Aan de gefotografeerde zijde een afbeelding van de patroonheilige en het familiewapen van de laatste heren van Tilburg : Van Hogendorp van Hofwegen. Aan de hier niet zichtbare andere zijde staat het wapen van Tilburg in de 18e- eeuwse vorm.
AnnotatieGerard Steijns, Het Koninklijk Handboogschuttersgilde Sint Sebastiaan van Willem III te Tilburg (1), in: XXII (2004) Tilburg, tijdschrift voor geschiedenis, monumenten en cultuur p. 3-24. Dun, Cees van, Het Koninklijk Handboogschuttersgilde "Sint Sebastiaan" te Tilburg (Tilburg, 1977)
Datum["04-12-1977"]

067350 - Schuttersgilden. Handboogschuttersgilde Sint Sebastiaan.
De standaard van het gilde Sint Sebastiaan, hier gebruikt b.g.v. de priesterwijding en eerste H. Mis van  Theo van Dun in parochiekerk Petrus en Paulus aan de Vierwindenlaan. De standaard is een exacte kopie uit 1967 van een ouder exemplaar uit de 18e eeuw, dat achter glas bewaard wordt. Aan de gefotografeerde zijde een afbeelding van de patroonheilige en het familiewapen van de laatste heren van Tilburg : Van Hogendorp van Hofwegen. Aan de hier niet zichtbare andere zijde staat het wapen van Tilburg in de 18e- eeuwse vorm.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag