604354 - Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Edith Helena Bartels (1940-1944). Edith en haar ouders werden op 28 augustus 1942 opgeroepen voor deportatie, maar werden in Tilburg weer vrijgesteld tot 30 september 1942. Vervolgens dook het gezin onder op twee verschillende adressen. Edith werd ondergebracht bij een pleeggezin in Apeldoorn, waar zij in augustus 1944 door de Duitsers werd opgepakt. Via kamp Westerbork en Theresienstadt kwam zij op 4 oktober in Auschwitz aan waar zij twee dagen later is overleden. Haar ouders hebben de oorlog overleefd en vestigden zich na de bevrijding weer op het oude adres in Tilburg. Zij hebben nooit geweten wat er met Edith Helena is gebeurd. Onlangs werd de zuster van Edith als eerste Nederlandse, op verzoek van het Rode Kruis, toegelaten tot het ITS-oorlogsarchief in Bad Arolsen. Zij vond uiteindelijk het bewijs voor het overlijden van haar toen vierjarig zusje op 6 oktober 1944 in Auschwitz. - Foto's & Kaarten

Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Edith Helena Bartels (1940-1944). Edith en haar ouders werden op 28 augustus 1942 opgeroepen voor deportatie, maar werden in Tilburg weer vrijgesteld tot 30 september 1942. Vervolgens dook het gezin onder op twee verschillende adressen. Edith werd ondergebracht bij een pleeggezin in Apeldoorn, waar zij in augustus 1944 door de Duitsers werd opgepakt. Via kamp Westerbork en Theresienstadt kwam zij op 4 oktober in Auschwitz aan waar zij twee dagen later is overleden. Haar ouders hebben de oorlog overleefd en vestigden zich na de bevrijding weer op het oude adres in Tilburg. Zij hebben nooit geweten wat er met Edith Helena is gebeurd. Onlangs werd de zuster van Edith als eerste Nederlandse, op verzoek van het Rode Kruis, toegelaten tot het ITS-oorlogsarchief in Bad Arolsen. Zij vond uiteindelijk het bewijs voor het overlijden van haar toen vierjarig zusje op 6 oktober 1944 in Auschwitz.

DownloadbaarOp aanvraag
Fotonummer["604354"]
Plaats(en)Tilburg
Straat["Lange Nieuwstraat 162"]
Datering vanaf1944
Uiterlijke vormfoto
Uitgebreide omschrijvingTweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Edith Helena Bartels (1940-1944). Edith en haar ouders werden op 28 augustus 1942 opgeroepen voor deportatie, maar werden in Tilburg weer vrijgesteld tot 30 september 1942. Vervolgens dook het gezin onder op twee verschillende adressen. Edith werd ondergebracht bij een pleeggezin in Apeldoorn, waar zij in augustus 1944 door de Duitsers werd opgepakt. Via kamp Westerbork en Theresienstadt kwam zij op 4 oktober in Auschwitz aan waar zij twee dagen later is overleden. Haar ouders hebben de oorlog overleefd en vestigden zich na de bevrijding weer op het oude adres in Tilburg. Zij hebben nooit geweten wat er met Edith Helena is gebeurd. Onlangs werd de zuster van Edith als eerste Nederlandse, op verzoek van het Rode Kruis, toegelaten tot het ITS-oorlogsarchief in Bad Arolsen. Zij vond uiteindelijk het bewijs voor het overlijden van haar toen vierjarig zusje op 6 oktober 1944 in Auschwitz.
Datum

604354 - Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Edith Helena Bartels (1940-1944). Edith en haar ouders werden op 28 augustus 1942 opgeroepen voor deportatie, maar werden in Tilburg weer vrijgesteld tot 30 september 1942. Vervolgens dook het gezin onder op twee verschillende adressen. Edith werd ondergebracht bij een pleeggezin in Apeldoorn, waar zij in augustus 1944 door de Duitsers werd opgepakt. Via kamp Westerbork en Theresienstadt kwam zij op 4 oktober in Auschwitz aan waar zij twee dagen later is overleden. Haar ouders hebben de oorlog overleefd en vestigden zich na de bevrijding weer op het oude adres in Tilburg. Zij hebben nooit geweten wat er met Edith Helena is gebeurd. Onlangs werd de zuster van Edith als eerste Nederlandse, op verzoek van het Rode Kruis, toegelaten tot het ITS-oorlogsarchief in Bad Arolsen. Zij vond uiteindelijk het bewijs voor het overlijden van haar toen vierjarig zusje op 6 oktober 1944 in Auschwitz.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag