067719 - Odulphus. Fragment van glas-in-lood-ramen in de hal van het St. Odulphuslyceum, Noordhoekring. Van de VIJF ELEMENTEN DER CULTUREN zijn op deze foto v.l.n.r. afgebeeld: Cultus Artium (kunst en cultuur), Cultus Dei (godsdienst), Cultus Sui (zelfontplooiing). De andere twee, niet afgebeeld, zijn: Cultus Proximi (naastenliefde) en Vera Sapientia (ware wijsheid). De ramen in art-decostijl zijn gemaakt door de Dordtse glazenier Toon BERG (1877-1967). Hij werd in 1924 bekroond met een gouden medaille op de Exposition Internationale des Arts Décoratifs et Industriels Modernes. Deze Parijse tentoonstelling uit 1925 gaf zijn naam aan de art deco stijl. Trefwoorden: Kunst in de openbare ruimte. Onderwijs. - Foto's & Kaarten

Odulphus. Fragment van glas-in-lood-ramen in de hal van het St. Odulphuslyceum, Noordhoekring. Van de VIJF ELEMENTEN DER CULTUREN zijn op deze foto v.l.n.r. afgebeeld: Cultus Artium (kunst en cultuur), Cultus Dei (godsdienst), Cultus Sui (zelfontplooiing). De andere twee, niet afgebeeld, zijn: Cultus Proximi (naastenliefde) en Vera Sapientia (ware wijsheid). De ramen in art-decostijl zijn gemaakt door de Dordtse glazenier Toon BERG (1877-1967). Hij werd in 1924 bekroond met een gouden medaille op de Exposition Internationale des Arts Décoratifs et Industriels Modernes. Deze Parijse tentoonstelling uit 1925 gaf zijn naam aan de art deco stijl. Trefwoorden: Kunst in de openbare ruimte. Onderwijs.

Fotonummer["067719"]
PlaatsTilburg
Straat["Noordhoekring"]
Datering vanaf1930
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingOdulphus. Fragment van glas-in-lood-ramen in de hal van het St. Odulphuslyceum, Noordhoekring. Van de VIJF ELEMENTEN DER CULTUREN zijn op deze foto v.l.n.r. afgebeeld: Cultus Artium (kunst en cultuur), Cultus Dei (godsdienst), Cultus Sui (zelfontplooiing). De andere twee, niet afgebeeld, zijn: Cultus Proximi (naastenliefde) en Vera Sapientia (ware wijsheid). De ramen in art-decostijl zijn gemaakt door de Dordtse glazenier Toon BERG (1877-1967). Hij werd in 1924 bekroond met een gouden medaille op de Exposition Internationale des Arts Décoratifs et Industriels Modernes. Deze Parijse tentoonstelling uit 1925 gaf zijn naam aan de art deco stijl. Trefwoorden: Kunst in de openbare ruimte. Onderwijs.
Huisnummer99
Datum

067719 - Odulphus. Fragment van glas-in-lood-ramen in de hal van het St. Odulphuslyceum, Noordhoekring. Van de VIJF ELEMENTEN DER CULTUREN zijn op deze foto v.l.n.r. afgebeeld: Cultus Artium (kunst en cultuur), Cultus Dei (godsdienst), Cultus Sui (zelfontplooiing). De andere twee, niet afgebeeld, zijn: Cultus Proximi (naastenliefde) en Vera Sapientia (ware wijsheid). De ramen in art-decostijl zijn gemaakt door de Dordtse glazenier Toon BERG (1877-1967). Hij werd in 1924  bekroond met een gouden medaille op de Exposition Internationale des Arts Décoratifs et Industriels Modernes. Deze Parijse tentoonstelling uit 1925 gaf zijn naam aan de art deco stijl.
Trefwoorden: Kunst in de openbare ruimte. Onderwijs.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag