046536 - Hotel De Golf op Nieuwkerk, opgetrokken in 1914 in Engelse landhuisstijl. Na de Eerste Wereldoorlog werd de Golf een geliefde uitspanning en omschreven als "het mooiste plekje in Noord-Brabant met uitgestrekte bosschen en vennen, met veel bezienswaardigheden, tennisbanen, speeltuin met kettingbrug, doolhof, dancing en het allernieuwste:tuin- golfbanen." Tijdens de jaren van de Tweede Wereldoorlog werd het hotel beheerd door de familie Franken. In het begin van genoemde oorlog werd het hotel gevorderd voor diverse doeleinden: o.a. de huisvesting van de marechaussees die behoorden tot de brigade Goirle. Zij hadden tot taak het grensgebied te controleren en waren bevoegd om arrestaties te verrichten. Door hun taak en positie waren zij in de gelegenheid om vluchtelingen te helpen onderduiken of de grens te overschrijden. Ook de familie Franken bood verschillende joodse families onderdak, ondanks veel controle en huiszoekingen. Tijdens de bevrijding van Goirle, in oktober 1944, werd het hotel zwaar beschadigd. De eigenaar, baron Alain Jamblinne de Meux, liet het pand in 1950 slopen. - Foto's & Kaarten

Hotel De Golf op Nieuwkerk, opgetrokken in 1914 in Engelse landhuisstijl. Na de Eerste Wereldoorlog werd de Golf een geliefde uitspanning en omschreven als "het mooiste plekje in Noord-Brabant met uitgestrekte bosschen en vennen, met veel bezienswaardigheden, tennisbanen, speeltuin met kettingbrug, doolhof, dancing en het allernieuwste:tuin- golfbanen." Tijdens de jaren van de Tweede Wereldoorlog werd het hotel beheerd door de familie Franken. In het begin van genoemde oorlog werd het hotel gevorderd voor diverse doeleinden: o.a. de huisvesting van de marechaussees die behoorden tot de brigade Goirle. Zij hadden tot taak het grensgebied te controleren en waren bevoegd om arrestaties te verrichten. Door hun taak en positie waren zij in de gelegenheid om vluchtelingen te helpen onderduiken of de grens te overschrijden. Ook de familie Franken bood verschillende joodse families onderdak, ondanks veel controle en huiszoekingen. Tijdens de bevrijding van Goirle, in oktober 1944, werd het hotel zwaar beschadigd. De eigenaar, baron Alain Jamblinne de Meux, liet het pand in 1950 slopen.

DownloadbaarSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
FotonummerSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Plaats(en)System.Collections.Generic.List`1[System.String]
StraatSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datering vanafSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
HerkomstSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uiterlijke vormSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uitgebreide omschrijvingSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
AnnotatieSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datum

046536 - Hotel De Golf op Nieuwkerk, opgetrokken in 1914 in Engelse landhuisstijl. Na de Eerste Wereldoorlog werd de Golf een geliefde uitspanning en omschreven als "het mooiste plekje in Noord-Brabant met uitgestrekte bosschen en vennen, met veel bezienswaardigheden, tennisbanen, speeltuin met kettingbrug, doolhof, dancing en het allernieuwste:tuin- golfbanen." Tijdens de jaren van de Tweede Wereldoorlog werd het hotel beheerd door de familie Franken. In het begin van genoemde oorlog werd het hotel gevorderd voor diverse doeleinden: o.a. de huisvesting van de marechaussees die behoorden tot de brigade Goirle. Zij hadden tot taak het grensgebied te controleren en waren bevoegd om arrestaties te verrichten. Door hun taak en positie waren zij in de gelegenheid om vluchtelingen te helpen onderduiken of de grens te overschrijden. Ook de familie Franken bood verschillende joodse families onderdak, ondanks veel controle en huiszoekingen. Tijdens de bevrijding van Goirle, in oktober 1944, werd het hotel zwaar beschadigd. De eigenaar, baron Alain Jamblinne de Meux, liet het pand in 1950 slopen.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag