013657 - WOII; WO2; Tweede Wereldoorlog. Verzet. Verzetstrijder/pilotenhelper Joseph Franken, was lid van de verzetsgroep waarvan ook Leonie van Harssel deel uitmaakte. Franken stimuleerde de verspreiding van illegale lectuur zoals oa.a de Nieuwsbode. Eerst werd deze lectuur in Utrecht gehaald, maar dat bleek op den duur een te riskante onderneming. Later drukte Joseph Franken de Nieuwsbode zelf en verspreidde deze in Tilburg en omgeving. Het papier werd geleverd door boekhandel De Wekker. - Foto's & Kaarten

WOII; WO2; Tweede Wereldoorlog. Verzet. Verzetstrijder/pilotenhelper Joseph Franken, was lid van de verzetsgroep waarvan ook Leonie van Harssel deel uitmaakte. Franken stimuleerde de verspreiding van illegale lectuur zoals oa.a de Nieuwsbode. Eerst werd deze lectuur in Utrecht gehaald, maar dat bleek op den duur een te riskante onderneming. Later drukte Joseph Franken de Nieuwsbode zelf en verspreidde deze in Tilburg en omgeving. Het papier werd geleverd door boekhandel De Wekker.

Fotonummer["013657"]
PlaatsTilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingWOII; WO2; Tweede Wereldoorlog. Verzet. Verzetstrijder/pilotenhelper Joseph Franken, was lid van de verzetsgroep waarvan ook Leonie van Harssel deel uitmaakte. Franken stimuleerde de verspreiding van illegale lectuur zoals oa.a de Nieuwsbode. Eerst werd deze lectuur in Utrecht gehaald, maar dat bleek op den duur een te riskante onderneming. Later drukte Joseph Franken de Nieuwsbode zelf en verspreidde deze in Tilburg en omgeving. Het papier werd geleverd door boekhandel De Wekker.
Annotatiezie toeg. 565 Collectie Documentatie Tilburg, inv.nr. 110
Datum

013657 - WOII; WO2; Tweede Wereldoorlog. Verzet. Verzetstrijder/pilotenhelper Joseph Franken, was lid van de verzetsgroep waarvan ook Leonie van Harssel deel uitmaakte. Franken stimuleerde de verspreiding van illegale lectuur zoals oa.a de Nieuwsbode. Eerst werd deze lectuur in Utrecht gehaald, maar dat bleek op den duur een te riskante onderneming. Later drukte Joseph Franken de Nieuwsbode zelf en verspreidde deze in Tilburg en omgeving. Het papier werd geleverd door boekhandel De Wekker.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag