004646 - Huwelijk van de latere minister dr. Gerard HUIJSMANS met Maria A.C.J. JANSSENS op 13-9-1927 te Tilburg, kerk Gasthuisstraat. Gerardus Wilhelmus Maria Huijsmans (* Eindhoven 29-4-1902 † Den Haag 18-3- 1948) volgde de HBS aan het Canisiuscollege in Nijmegen en studeerde en promoveerde aan de Economische Hogeschool in Rotterdam. Hij bekleedde diverse functies in het bankwezen, was lid van de R.K. Staatspartij, lid van de R.K. Werkgeversvereniging. Bij de totstandkoming van het Militair Gezag was hij financieel adviseur van dit lichaam, waarbij hij nauw samenwerkte met Beel en J.E. de Quay. In Londen werd hij aangezocht voor de ministersporst van financien. Hij gaf de stoot tot een beleid dat was gericht op het economisch herstel van een eventueel bevrijd Nederland en op de bestaande behoeften van het Zuiden: hij nam de geldzuivering ter hand door de uitgifte van bankbiljetten voor het bevrijde gebied en regelde kredietopnamen in het buitenland voor de aankoop van goederen. Hiermee werd de grondslag voor de latere financiële saneringsmaatregelen van P. Lieftinck gelegd. Op 3 juli 1946 werd hij tot minister van Economische Zaken benoemd in het rooms-rode kabinet-Beel, waarin hij een protagonist van de katholieke vleugel was. Op 21 januari 1948, voordat hij zijn begroting zou verdedigen tegen de scherpe kritiek van de PvdA-kamerfractie, moest hij zich om gezondheidsredenen uit het ministerie terugtrekken. In de nacht van 17 op 18 maart overleed hij. Maria Anna Cornelia Jacoba JANSSENS geb. Tilburg 20-4-1901 was een dochter van wollenstoffenfabrikant Carolus Sebastianus Janssens en Maria Cornelia Eras. - Foto's & Kaarten

Huwelijk van de latere minister dr. Gerard HUIJSMANS met Maria A.C.J. JANSSENS op 13-9-1927 te Tilburg, kerk Gasthuisstraat. Gerardus Wilhelmus Maria Huijsmans (* Eindhoven 29-4-1902 † Den Haag 18-3- 1948) volgde de HBS aan het Canisiuscollege in Nijmegen en studeerde en promoveerde aan de Economische Hogeschool in Rotterdam. Hij bekleedde diverse functies in het bankwezen, was lid van de R.K. Staatspartij, lid van de R.K. Werkgeversvereniging. Bij de totstandkoming van het Militair Gezag was hij financieel adviseur van dit lichaam, waarbij hij nauw samenwerkte met Beel en J.E. de Quay. In Londen werd hij aangezocht voor de ministersporst van financien. Hij gaf de stoot tot een beleid dat was gericht op het economisch herstel van een eventueel bevrijd Nederland en op de bestaande behoeften van het Zuiden: hij nam de geldzuivering ter hand door de uitgifte van bankbiljetten voor het bevrijde gebied en regelde kredietopnamen in het buitenland voor de aankoop van goederen. Hiermee werd de grondslag voor de latere financiële saneringsmaatregelen van P. Lieftinck gelegd. Op 3 juli 1946 werd hij tot minister van Economische Zaken benoemd in het rooms-rode kabinet-Beel, waarin hij een protagonist van de katholieke vleugel was. Op 21 januari 1948, voordat hij zijn begroting zou verdedigen tegen de scherpe kritiek van de PvdA-kamerfractie, moest hij zich om gezondheidsredenen uit het ministerie terugtrekken. In de nacht van 17 op 18 maart overleed hij. Maria Anna Cornelia Jacoba JANSSENS geb. Tilburg 20-4-1901 was een dochter van wollenstoffenfabrikant Carolus Sebastianus Janssens en Maria Cornelia Eras.

DownloadbaarSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
FotonummerSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Plaats(en)System.Collections.Generic.List`1[System.String]
StraatSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datering vanafSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uiterlijke vormSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uitgebreide omschrijvingSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
AnnotatieSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datum

004646 - Huwelijk van de latere minister dr. Gerard HUIJSMANS met Maria A.C.J. JANSSENS op 13-9-1927 te Tilburg, kerk Gasthuisstraat. Gerardus Wilhelmus Maria Huijsmans (* Eindhoven 29-4-1902 † Den Haag 18-3- 1948) volgde de HBS aan het Canisiuscollege in Nijmegen en studeerde en promoveerde aan de Economische Hogeschool in Rotterdam. Hij bekleedde diverse functies in het bankwezen, was lid van de R.K. Staatspartij, lid van de R.K. Werkgeversvereniging. Bij de totstandkoming van het Militair Gezag was hij financieel adviseur van dit lichaam, waarbij hij nauw samenwerkte met Beel en J.E. de Quay. In Londen werd hij aangezocht voor de ministersporst van financien. Hij gaf de stoot tot een beleid dat was gericht op het economisch herstel van een eventueel bevrijd Nederland en op de bestaande behoeften van het Zuiden: hij nam de geldzuivering ter hand door de uitgifte van bankbiljetten voor het bevrijde gebied en regelde kredietopnamen in het buitenland voor de aankoop van goederen. Hiermee werd de grondslag voor de latere financiële saneringsmaatregelen van P. Lieftinck gelegd.  Op 3 juli 1946 werd hij tot minister van Economische Zaken benoemd in het rooms-rode kabinet-Beel, waarin hij een protagonist van de katholieke vleugel was. Op 21 januari 1948, voordat hij zijn begroting zou verdedigen tegen de scherpe kritiek van de PvdA-kamerfractie, moest hij zich om gezondheidsredenen uit het ministerie terugtrekken. In de nacht van 17 op 18 maart overleed hij.  Maria Anna Cornelia Jacoba JANSSENS geb. Tilburg 20-4-1901 was een dochter van wollenstoffenfabrikant Carolus Sebastianus Janssens en Maria Cornelia Eras.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag