037480 - Textielindustrie. Reclamebord met de tekst 'Wollen AaBe 100 % dekens voorkomen rheumatiek' met het bekende logo van een rendier met slede, waarop de wollen dekens van zuiver scheerwol lagen opgestapeld. Dit logo was op iedere deken van Aabe bevestigd. Op de Heuvel heeft vele jaren een diorama van deze voorstelling in de etalage gestaan ( Nederlands Textielmuseum Tilburg) - Foto's & Kaarten

Textielindustrie. Reclamebord met de tekst 'Wollen AaBe 100 % dekens voorkomen rheumatiek' met het bekende logo van een rendier met slede, waarop de wollen dekens van zuiver scheerwol lagen opgestapeld. Dit logo was op iedere deken van Aabe bevestigd. Op de Heuvel heeft vele jaren een diorama van deze voorstelling in de etalage gestaan ( Nederlands Textielmuseum Tilburg)

Fotonummer["037480"]
PlaatsTilburg
Straat["Hoevenseweg"]
WijkKoningshoeven
FotograafJoep Vogels, Tilburg
HerkomstNederlands Textielmuseum
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingTextielindustrie. Reclamebord met de tekst 'Wollen AaBe 100 % dekens voorkomen rheumatiek' met het bekende logo van een rendier met slede, waarop de wollen dekens van zuiver scheerwol lagen opgestapeld. Dit logo was op iedere deken van Aabe bevestigd. Op de Heuvel heeft vele jaren een diorama van deze voorstelling in de etalage gestaan ( Nederlands Textielmuseum Tilburg)
AnnotatieAch Lieve Tijd. De boeiende historie van Tilburg, de Tilburgers en hun textiel nr. 5 p. 121; Tilburg. Een stad met een levend verleden (Tilburg 2001) p. 434
Huisnummer57
Datum

037480 - Textielindustrie. Reclamebord met de tekst 'Wollen AaBe 100 %  dekens voorkomen rheumatiek' met het bekende logo van een rendier met slede, waarop de wollen dekens van zuiver scheerwol lagen opgestapeld. Dit logo was op iedere deken van Aabe bevestigd. Op de Heuvel heeft vele jaren een diorama van deze voorstelling in de etalage gestaan ( Nederlands Textielmuseum Tilburg)
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag