89107 - De jaarlijkse Kindsheidsoptocht in Terheijden omstreeks 1920 met ook een H. Hartbeeld op een boerenwagen. Op het lint staat de tekst: "IK ZAL DE PLAATSEN ZEGENEN, WAAR MIJN BEELD VEREERD WORDT". In 1923 kreeg Terheijden een groot H. Hartbeeld en dat werd feestelijk ingewijd op het Zandpleintje, nu Dorpsplein, en geplaatst bij de kerk. - Foto's & Kaarten

De jaarlijkse Kindsheidsoptocht in Terheijden omstreeks 1920 met ook een H. Hartbeeld op een boerenwagen. Op het lint staat de tekst: "IK ZAL DE PLAATSEN ZEGENEN, WAAR MIJN BEELD VEREERD WORDT". In 1923 kreeg Terheijden een groot H. Hartbeeld en dat werd feestelijk ingewijd op het Zandpleintje, nu Dorpsplein, en geplaatst bij de kerk.

Fotonummer["89107"]
PlaatsTerheijden
Straat["Markstraat"]
Datering vanaf1920
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingDe jaarlijkse Kindsheidsoptocht in Terheijden omstreeks 1920 met ook een H. Hartbeeld op een boerenwagen. Op het lint staat de tekst: "IK ZAL DE PLAATSEN ZEGENEN, WAAR MIJN BEELD VEREERD WORDT". In 1923 kreeg Terheijden een groot H. Hartbeeld en dat werd feestelijk ingewijd op het Zandpleintje, nu Dorpsplein, en geplaatst bij de kerk.
Annotatie"Het geloofsleven in de parochie H. Antonius Abt te |Terheijden", De Vlasselt 30 (Em.Pastoor P.Rombouts, 1986).
Datum

89107 - De jaarlijkse Kindsheidsoptocht in Terheijden omstreeks 1920 met ook een H. Hartbeeld op een boerenwagen. Op het lint staat de tekst: "IK ZAL DE PLAATSEN ZEGENEN, WAAR MIJN BEELD VEREERD WORDT". In 1923 kreeg Terheijden een groot H. Hartbeeld en dat werd feestelijk ingewijd op het Zandpleintje, nu Dorpsplein, en geplaatst bij de kerk.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag