010211 - Klooster en Mariaschool aan het Paduaplein, rechts de Paduastraat, links de Bisschop van de Venstraat. De Dochters der Liefde van de H. Vincentius a Paulo (ook wel 'vliegkappen' of zusters Vincentianen genoemd) bevolkten het klooster en hadden de leiding van de meisjesschool. Zij kwamen op 3 november 1919 naar Tilburg om er de wijkverpleging ter hand te nemen. Later kwam hierbij het lager onderwijs, een huishoudschool en het geven van naailessen. Zij kwamen naar Tilburg op uitnodiging van pastoor Van Iersel van de parochie Hoefstraat. In 1920 begonnen zij met het geven van lager onderwijs aan de Mariaschool aan het Paduaplein. Aan de school was een stukje klooster gebouwd, zodat de vijf zusters hun oude behuizing, de zolder van de sacristie en de 'bijsacristie' konden verlaten. De eerste overste was zuster Agnes Wouters, die in 1927 provinciaal overste werd. In dat jaar opende de congregatie in het klooster aan het Paduaplein een noviciaat met goedkeuring van mgr. Diepen. In het klooster woonde toen ook de directeur van de Nederlandse provincie van deze congregatie; pater Hubert Meuffels. - Foto's & Kaarten

Klooster en Mariaschool aan het Paduaplein, rechts de Paduastraat, links de Bisschop van de Venstraat. De Dochters der Liefde van de H. Vincentius a Paulo (ook wel 'vliegkappen' of zusters Vincentianen genoemd) bevolkten het klooster en hadden de leiding van de meisjesschool. Zij kwamen op 3 november 1919 naar Tilburg om er de wijkverpleging ter hand te nemen. Later kwam hierbij het lager onderwijs, een huishoudschool en het geven van naailessen. Zij kwamen naar Tilburg op uitnodiging van pastoor Van Iersel van de parochie Hoefstraat. In 1920 begonnen zij met het geven van lager onderwijs aan de Mariaschool aan het Paduaplein. Aan de school was een stukje klooster gebouwd, zodat de vijf zusters hun oude behuizing, de zolder van de sacristie en de 'bijsacristie' konden verlaten. De eerste overste was zuster Agnes Wouters, die in 1927 provinciaal overste werd. In dat jaar opende de congregatie in het klooster aan het Paduaplein een noviciaat met goedkeuring van mgr. Diepen. In het klooster woonde toen ook de directeur van de Nederlandse provincie van deze congregatie; pater Hubert Meuffels.

DownloadbaarSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
FotonummerSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Plaats(en)System.Collections.Generic.List`1[System.String]
StraatSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
WijkSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datering vanafSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uiterlijke vormSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Uitgebreide omschrijvingSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
AnnotatieSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
HuisnummerSystem.Collections.Generic.List`1[System.String]
Datum

010211 - Klooster en Mariaschool aan het Paduaplein, rechts de Paduastraat, links de Bisschop van de Venstraat. De Dochters der Liefde van de H. Vincentius a Paulo (ook wel 'vliegkappen' of zusters Vincentianen genoemd)  bevolkten het klooster en hadden de leiding van de meisjesschool. Zij kwamen op 3 november 1919 naar Tilburg om er de wijkverpleging ter hand te nemen. Later kwam hierbij het lager onderwijs, een huishoudschool en het geven van naailessen. Zij kwamen naar Tilburg op uitnodiging van pastoor Van Iersel van de parochie Hoefstraat. In 1920 begonnen zij met het geven van lager onderwijs aan de Mariaschool aan het Paduaplein. Aan de school was een stukje klooster gebouwd, zodat de vijf zusters hun oude behuizing, de zolder van de sacristie en de 'bijsacristie' konden verlaten. De eerste overste was zuster Agnes Wouters, die in 1927 provinciaal overste werd. In dat jaar opende de congregatie in het klooster aan het Paduaplein een noviciaat met goedkeuring van mgr. Diepen. In het klooster woonde toen ook de directeur van de Nederlandse provincie van deze congregatie; pater Hubert Meuffels.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag