049538 - Schilderij. In 1763 brachten Gijsbertus Steenbergensis graaf van Hogendorp van Hofwegen en Charles Reij de Carle, gepensioneerd legerkapitein een stuk "gemeint" (gemeenschappelijke woeste grond) in het westen van Tilburg in cultuur. Hun vennootschap eindigde in 1767 toen Reij de Carle eigenaar werd van de onderneming. Hij bouwde ongeveer op de hoek van huidige Reeshofdijk en de Reeshofweg een huis dat aanvankelijk Campen Hoeve of Heihoef heette en later de Reijshof, verbasterd tot Reeshof. Reij de Carle was getrouwd met Eva Burgman, de weduwe van mr. J.F. van Breugel. Op het schilderij de Bossche familie Van Breugel. Derde van links Charles Reij de Carle. Rechts van hem zittend, waarschijnlijk zijn vrouw Eva Burgman. Derde van rechts mr. Caspar van Breugel. Het huis bestond nog in 1813, maar wordt in 1816 niet meer genoemd. - Foto's & Kaarten

Schilderij. In 1763 brachten Gijsbertus Steenbergensis graaf van Hogendorp van Hofwegen en Charles Reij de Carle, gepensioneerd legerkapitein een stuk "gemeint" (gemeenschappelijke woeste grond) in het westen van Tilburg in cultuur. Hun vennootschap eindigde in 1767 toen Reij de Carle eigenaar werd van de onderneming. Hij bouwde ongeveer op de hoek van huidige Reeshofdijk en de Reeshofweg een huis dat aanvankelijk Campen Hoeve of Heihoef heette en later de Reijshof, verbasterd tot Reeshof. Reij de Carle was getrouwd met Eva Burgman, de weduwe van mr. J.F. van Breugel. Op het schilderij de Bossche familie Van Breugel. Derde van links Charles Reij de Carle. Rechts van hem zittend, waarschijnlijk zijn vrouw Eva Burgman. Derde van rechts mr. Caspar van Breugel. Het huis bestond nog in 1813, maar wordt in 1816 niet meer genoemd.

DownloadbaarJa
Fotonummer["049538"]
Plaats(en)Tilburg
Straat["Reeshofdijk"]
Datering vanaf1787
HerkomstParticuliere collectie Den Haag
Uiterlijke vormfoto
Uitgebreide omschrijvingSchilderij. In 1763 brachten Gijsbertus Steenbergensis graaf van Hogendorp van Hofwegen en Charles Reij de Carle, gepensioneerd legerkapitein een stuk "gemeint" (gemeenschappelijke woeste grond) in het westen van Tilburg in cultuur. Hun vennootschap eindigde in 1767 toen Reij de Carle eigenaar werd van de onderneming. Hij bouwde ongeveer op de hoek van huidige Reeshofdijk en de Reeshofweg een huis dat aanvankelijk Campen Hoeve of Heihoef heette en later de Reijshof, verbasterd tot Reeshof. Reij de Carle was getrouwd met Eva Burgman, de weduwe van mr. J.F. van Breugel. Op het schilderij de Bossche familie Van Breugel. Derde van links Charles Reij de Carle. Rechts van hem zittend, waarschijnlijk zijn vrouw Eva Burgman. Derde van rechts mr. Caspar van Breugel. Het huis bestond nog in 1813, maar wordt in 1816 niet meer genoemd.
AnnotatieHistorische Bijdragen jrg. I (1970) speciaal nummer, De Reijshof onder Tilburg, een vergane grootheid, p 1-26 Ach lieve tijd, I p 20. De straten van Tilburg, p 133.
Datum

049538 - Schilderij. In 1763 brachten Gijsbertus Steenbergensis graaf van Hogendorp van Hofwegen en Charles Reij de Carle, gepensioneerd legerkapitein een stuk "gemeint" (gemeenschappelijke woeste grond) in het westen van Tilburg in cultuur. Hun vennootschap eindigde in 1767 toen Reij de Carle eigenaar werd van de onderneming. Hij bouwde ongeveer op de hoek van huidige Reeshofdijk en de Reeshofweg een huis dat aanvankelijk Campen Hoeve of Heihoef heette en later de Reijshof, verbasterd tot Reeshof. Reij de Carle was getrouwd met Eva Burgman, de weduwe van mr. J.F. van Breugel. Op het schilderij de Bossche familie Van Breugel. Derde van links Charles Reij de Carle. Rechts van hem zittend, waarschijnlijk zijn vrouw Eva Burgman. Derde van rechts mr. Caspar van Breugel. Het huis bestond nog in 1813, maar wordt in 1816 niet meer genoemd.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag